Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2012

ПОРУШНИКИ ТІКАЛИ – ДАІШНИКИ СТРІЛЯЛИ

Погоня, стрілянина та залучення службової собаки – таким видалось патрулювання на вул.Данила Галицького для інс¬пекторів ДПС ДАІ, котрим довелося за¬тримувати п’яного водія. Та на цьому епопея не закінчилася – його пасажир ще й виявився угонщиком.

Близько півночі 26 листопада праців¬никам ДАІ надто підозрілим здався «Форд Оріон», водій котрого явно порушував Правила дорожнього руху. Та, за словами інспектора МВ ДАІ Олександра ЩЕГЕЛЬСЬКОГО, жезл даішника подіяв на чоловіка за кермом з точ¬ністю до навпаки – він додав газу і рвонув у напрямку Чернівецької області. Інспектори кинулись навздогін, викликавши на підмогу наряд ДПС ДАІ, а горе-утікач створив небезпеку для інших автомобілів, котрі траплялися на дорозі, та пошкодив службовий транспорт працівників ДПС ДАІ. 

Щоб зупинити порушника, інспектори застосували табельну вогнепальну зброю. Попереджувальний постріл у повітря був проігнорований, тому наступні кулі спрямували на колеса автомобіля-втікача. З пошкодженим переднім лівим колесом «Форд» з’їхав на узбіччя вже на території Чернівецької області, й водій, дременувши в затуманене поле на своїх двох, відразу зник. Та ненадовго – правопорушника знайшла службова собака за 200 м від доро¬-ги – 26-річний дунаївчанин заховався під деревом. А пасажир з авто навіть не виходив. Обидвоє були дуже п’яними (водій – 2,4 проміля, а пасажир – 1,7).

На водія склали протокол і відпустили, однак за цим фактом проводиться подальша перевірка. А от пасажир зацікавив правоохоронців – він виявився одним із братів, котрі 22 листопада ви¬крали автомобіль ВАЗ на вул.Червоноармійська. Чоловік у скоєному зізнався. Тепер він перебуває в ізоляторі та запевняє, що до інших автокрадіжок, що сталися в місті за останній тиждень, не причетний.