Середа, 01 Травня 2024 р.
14 Лютого 2014

КРАЛА, БО НЕ ВИСТАЧАЛО БАТЬКІВСЬКОГО ТЕПЛА?

18-річна клептоманка, котра за два місяці в місті скоїла 17 крадіжок, може загриміти за грати на 3-6 років.

Ще навчаючись у школі, кам’янчанка перебувала на обліку в кримінальній міліції у справах дітей за вчинення дрібних крадіжок. Проте не можна сказати, що їй чогось бракувало… Хіба що батьківської уваги. Залишившись без підтримки чоловіка, її матір подалася на заробітки. За «проблемною» дівчинкою наглядали родичі, які про це пожалкували, адже малолітня злодійка почала і їх «обчищати», а мати все залагоджувала без втручання міліції.

Із навчанням теж не склалося. Опинившись без визначеного заняття, взялася за крадіжки. Та й крала більше для задоволення, ніж через потребу. Крадені речі не збувала, а гроші витрачала на розваги. 

На її рахунку чимало крадіжок із магазинів, які вона скоювала за однією схемою. Як розповідають у місцевому магазині «Оптика», дівчина, помірявши дорогі брендові оправи, нічого не придбала. А після її візиту продавці не дорахувалися оправи вартістю майже 600 грн.

Останні три крадіжки скоїла із квартир. Заходила в під’їзд, шарпала за всі вхідні двері. Жертвами ставали легковажні господарі, які забували зачинити две-рі – у них забирала сумочки та цінні речі, залишені в коридорі.

Як повідомив начальник міськвідділу міліції Юрій ДАХНО, справу направлено до суду.

Катерина ШУПРИГАН, СЗГ УМВСУ в Хмельницькій області.