Четвер, 02 Травня 2024 р.
30 Січня 2015

ВПІЙМАЛИ ХАБАРНИКІВ І ПРАВОПОРУШНИКА

Хапуги, які незаконно набивали кишені, таки потрапили до рук правосуддя. За спійманих на Кам’янеччині здирників і порушників законодавства на офіційних сайтах відчиталися відповідні служби.

АКТА НЕ СКЛАВ, ГРОШІ ВЗЯВ – ДО МІЛІЦІЇ ПОПАВ

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, за опломбування електролічильника контролер отримав грошову «подяку».

Прокуратурою Кам’янець-Подільського району погоджено повідомлення про підозру контролеру РЕМу в одержанні неправомірної вигоди (ч.1 ст.368 ККУ), слідство у кримінальному провадженні стосовно якого здійснюють слідчі райвідділу міліції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що контролер, виявивши в одному із сільських помешкань порушення цілісності електролічильника, пообіцяв господарю не складати про це відповідний акт і опломбувати пристрій за винагороду в 1500 грн. Після одержання коштів його викрили правоохоронці.

ПІВТИСЯЧІ ЗА ПАСПОРТ

Послугу із пришвидшення виготовлення українського паспорта начальник оцінив у п’ять сотень гривень.

Як повідомляє прес-група Управління СБУ в Хмельницькій області, співробітниками припинено протиправну діяльність начальника одного із міських відділів Управління державної міграційної служби.

Посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду від мешканця міста за прискорення виготовлення паспорта громадянина України. Начальника затримали на гарячому після одержання вигоди в його службовому кабінеті.

Прокуратурою області зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 ККУ.

ЗАХОТІВ АЖ ЧОТИРИ ДІЛЯНКИ

До адмінвідповідальності притягнули і сільського голову.

Посадовець не повідомив сесії сільради про наявний конфлікт інтересів під час розгляду заяв про затвердження технічної документації на землю. Працівники відділу боротьби з корупцією обласного УБОЗу склали та направили до суду адмінпротокол про вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення.

Встановлено, що голова порушив вимоги Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про службу в органах місцевого самоврядування» і свідомо не повідомив сесії про наявність у нього конфлікту інтересів. Зокрема, депутати не були повідомлені про те, що приймають рішення щодо заяви матері сільського голови про надання дозволів на затвердження технічної документації із землеустрою двох земельних ділянок: під будівництво – площею 0,25 га та для ведення особистого сільського господарства – 0,30 га. Також під час засідання сільради розглядалися дві заяви про затвердження техдокументації на землю, написані сільським головою власноруч.

Суд визнав посадовця винним у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення та зобов’язав сплатити передбачений законом штраф.