Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

НАДЗВИЧАЙНІ ПОДІЇ

У перший день квітня рятувальникам було не до жартів. Їхньої допомоги потребували троє кам’янчан.

ТРАГІЧНИЙ ПОЛІТ

Як повідомляє прес-служба ГУ ДСНС області, о 13.30 ДСНСників викликали на вул.Драй-Хмари, аби дістатися до чоловіка, який впав із четвертого поверху на третій.

28-річний постраждалий перебував у незавершеній будівлі. Його крик про допомогу почули будівельники та викликали «швидку». Проте медики не змогли потрапити до будівлі, оскільки вхідні двері були заблоковані. Тож на допомогу викликали рятувальників. Через підвал бійці ДПРЗ-2 разом із лікарями дісталися до бідолахи, надали йому першу допомогу і винесли до карети «швидкої».

Постраждалий зазнав відкритої черепно-мозкової травми, перелому основи черепа. Був доправлений до реанімації.

РЯТУВАЛЬНИК – РОБОТА ЦІЛОДОБА

А вже ввечері, повертаючись додому, майор служби цивільного захисту Віктор КЛЮС врятував від отруєння чадним газом двох чоловіків.

Проїжджаючи повз 5-поверховий будинок на вул.Червоноармійсь-ка, 24, начальник групи із  запобігання надзвичайних ситуацій по району ДПРЗ-2, помітив дим у вікні квартири на першому поверсі. Від сусідів він дізнався, що за зачиненими дверима є люди. Не вагаючись, пожежник вибив вікно і заліз до оселі, вщент заповненої густим димом. На дивані лежав непритомний молодий чоловік, якого він виніс через вікно. Іншого потерпілого передав у руки медиків, а сам кинувся гасити диван, охоплений полум’ям.

Пожежники, які прибули за викликом сусідів, допомогли колезі приборкати вогонь і врятувати від біди інші квартири.

Зі слів сусідів, помешкання винаймав чоловік, який вів непристойний спосіб життя. Квартиронаймача лікарі госпіталізували до лікарні. А його товариш, побоюючись народного гніву, накивав п’ятами.

Ймовірно, причиною пожежі став недопалок, з яким заснув один із чоловіків.