Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
5 Червня 2015

КРИМІНАЛ

ПОЧИСТИЛИ БУДИНКИ МАЙЖЕ НА 300 ТИСЯЧ

За три дні травня злодюжки «завітали» до шести помешкань, з яких винесли щедрий улов. Наразі за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження, правоохоронці намагаються з’ясувати, чи скоєні злочини – одних рук справа, і чи, бува, в місті та районі не завелася квартирна банда.

Як повідомив інспектор по роботі з громадськістю та ГФ райвідділу міліції Олег ГОРБАНЮК, 27 травня до міліції звернулися троє жителів району. Встановлено, що невідомий проник у будинок у с.Подоляни, звідки поцупив 100 доларів, 100 злотих і 200 грн.

Хитріший план для миттєвого збагачення вигадала жінка, яка завітала до 80-річного жителя с.Княгинин. Гостя вихваляла будиночок і город старенького, проявивши бажання його придбати. І доки пенсіонер проводив екскурсію, в його оселі «хазяйнували» злодюжки, які розбагатіли на 8 тис.грн.

Залишився без заощаджень майже 6 тис.грн. 85-річний дідусь зі Слобідки-Рихтівської. Він забув зачинити двері, тож крадіям навіть не довелося докладати зусиль, аби залізти в хатинку. А доки 72-річний мешканець с.Лисківці порався на городі, з його оселі винесли 10 тис.грн.

Додалося роботи і міськвідділу міліції, куди 29 травня звернулися двоє потерпілих кам’янчан. Їхні будинки зазнали вторгнення з 8.00 до 14.30. Злодії проникли в оселі через металеві вікна. Із садиби на вул.Нагірна вони винесли 4 тис.грн., дві золоті обручки та дві пляшки віскі. Значніших збитків зазнала 49-річна господиня будинку на вул.Лесі Українки. В неї викрали 10 тис. доларів і 40 г ювелірних прикрас, завдавши збитків на 250 тис.грн.

Головні міліціонери міста і району Володимир КАЛАШНІК і Василь БРОДЮК констатують: чим нижчим стає рівень життя людей, тим більше скоюється крадіжок і грабежів. Вони закликають громадян не довіряти незнайомцям і, в разі появи підозрілих осіб, звертатися до міліції.


УГОН РОЗКРИЛИ ЗА ХВИЛИНИ

Як повідомив на своїй сторінці у мережі «Facebook» начальник ВДАІ міста Ігор БЕСПАЛИЙ, у ніч на 3 червня, приблизно о пів на другу ночі, до міліції зателефонував кам’янчанин і повідомив, що на вул.Дружби народів двоє невідомих викрали автомобіль ВАЗ-21013. На пошуки одразу вирушили екіпажі міського ДАІ. І вже через 20 хвилин легковик із автокрадами затримали на вул.Тімірязєва.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 ККУ.


«ЛЕГКІ» ГРОШІ НА КОХАННІ

«На гарячому затримано жриць кохання», – таку інформацію в соцмережах повідомив  Володимир Калашнік. Він написав, що 29 травня працівниками сектору карного розшуку після проведених оперативних заходів затримано 19-річну кам’янчанку, яка займалася проституцією та втягувала в це ремесло однолітку. Грошовитих чоловіків жриці кохання знаходили в розважальних закладах міста. Щодо дівчат відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.302 ККУ.

Галина МИХАЛЬСЬКА.


ЗАЗІХАВ НА РОВЕРИ

Минулого тижня до міськвідділу посипалися заяви про крадіжки велосипедів, які люди залишали у під’їздах будинків на мікрорайоні Черемушки. Дільничі інспектора Володимир КОНОНЮК і Сергій МИХАЙЛОВ влаштували засідку і вночі спіймали на гарячому 49-річного кам’янчанина. Як з’ясувалося, вдень зловмисник заходив у під’їзди і видивлявся, що можна вкрасти, а вночі діяв. Крадені велосипеди продавав. 

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 ККУ. Проводиться перевірка причетності правопорушника до аналогічних злочинів.

Ольга ШМОРГАЛ, в.о. речника міськвідділу міліції.