Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2016

СМЕРТЬ У ПОЛІКЛІНІЦІ

Жахлива подія сталася 18 листопада в приміщенні дитячої поліклініки. На очах в наляканих дітей, батьків і збентежених медиків померла жінка. Про трагедію в соцмережах написала кам’янчанка Людмила, яка разом із маленькою донечкою стали свідками.

«У коридорі навпроти реєстратури сиділи дві жінки, ймовірно, мама із донь-

кою, – пише Людмила. – Молода жінка почала кричати: «Лікаря! Мамі погано! Інсульт!», почала їй відкривати рот. Як ви розумієте – медиків навколо повно, але ніхто й оком не повів! Я кричу в реєстратуру, щоб покликали лікаря. Дочку відводжу в коридор реєстратури, бачу на її обличчі сильний переляк від побаченого і почутого. Жінки в білих халатах із подивом на обличчях і запитанням в очах буцім поспішають у коридор, де схиляються над літньою жінкою, яка вже лежить на підлозі, і… нічого не роблять!!!

Я набираю «103», відповіли: «Зустрічайте!». Прийшов лікар-ортопед, щось чаклував над жінкою. Підійшли ще лікарі, зробили укол. Нарешті приїхала «швидка», але констатувала смерть. Прошу медиків накапати заспокійливого молодій жінці, яка ходить, заламуючи руки, кричить. Тіло померлої так і лежить на підлозі в коридорі… Прошу медперсонал заступити жінку, щоб не кинулася доньці в очі. Вийшли. До горла підкотився клубок. Чому подивитися ми вміємо, а прийти на допомогу – ні?

Утім головний лікар міської дитячої поліклініки Тетяна ОЧЕРЕТЕНКО запевнила, що її колеги одразу кинулися допомагати жінці.

– Ольга Чорногуб почала міряти тиск. На допомогу покликали Ольгу Король та Лілію Масловську. Але тиску не було, зіниці розширені. Лікар «швидкої» повідомила, що у жінки обірвався тромб, тому, на жаль, врятувати її не зміг би жоден лікар, – зазначила Тетяна Юхимівна.