П'ятница, 03 Травня 2024 р.
22 Травня 2015

ГОНКИ МОТОВСЮДИХОДІВ

16 травня Кам’янеччина прийняла IV етап чемпіонату України з кантрі-кросу – перегонів на квадроциклах.

ГОНКИ МОТОВСЮДИХОДІВНеподалік від Колибаївки здавна була траса, але для мотоспорту. Організаторам чемпіонату це місце сподобалося, тож тут, зусиллями кам’янецьких квадроциклістів, за один місяць проклали нову трасу вже для кантрі-кросу.

До Кам’янця з’їхалися 40 екіпажів. За словами організаторів, їх могло б бути значно більше, але в День міста складно знайти вільне місце в готелі. Серед призерів у різних класах квадроциклів – гості з різних міст (переважно Києва та Броварів).

Кам’янчани дебютували у чемпіонаті, не маючи досвіду в таких змаганнях, тож шансів у них було небагато. І все ж співорганізатор етапу Данило Борейко зумів посісти IV місце у найскладнішому класі «ATV-Hard». Сергій Мазур та екіпаж Сергія і Дмитра Ведернікових (батько із сином) набрали непоганий хід, але зійшли з дистанції через технічні неполадки. Та наші квадроциклісти відтепер готові брати участь у наступних етапах чемпіонату і розраховують на кращі результати.

Ще один співорганізатор турніру Геннадій Трушев не зумів позмагатися через технічні проблеми, та, мабуть, його більше хвилювало саме проведення змагань.

– Турнір відбувся на добре з плюсом, – коментує він. – Маленькі проколи залишилися непоміченими, наступного разу їх усунемо.

ГОНКИ МОТОВСЮДИХОДІВАвтомобільна федерація України і учасники залишилися задоволеними як змаганнями, так і містом та кам’янчанами. Обговорюється проведення в нас і фінального етапу чемпіонату України.

– Геннадію, ці змагання розвиватимуть кантрі-крос у Кам’янці?

– Глядачі зацікавилися, адже раніше такого не бачили. Подобається і дітям, тим більше, що змагатися можуть учасники від 12 років. Невдовзі створимо клуб і будемо на трасі біля Колибаївки організовувати ще й клубні та регіональні змагання, але під егідою автомобільної федерації.

– Це, напевно, недешевий вид спорту?

– У кожен спорт потрібно щось вкладати. Думаю, кантрі-крос посильний багатьом кам’янчанам. Ціни на квадроцикли стартують від 3 000 доларів, але якщо буде створено клуб, напевно, з часом з’явиться можливість брати їх напрокат.