Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
29 Травня 2015

КУБОК СВІТУ ПРИВЕЗЛИ ДО КАМ’ЯНЦЯ

КУБОК СВІТУ ПРИВЕЗЛИ ДО КАМ’ЯНЦЯ18-річний кам’янчанин Павло КОНДРАТОВ став володарем Кубка світу з кікбоксингу серед юніорів. У цих же змаганнях наша землячка Жанна РАДЮК виборола бронзові нагороди серед дорослих. Це найвагоміший успіх кам’янецького кікбоксингу за останні роки. Кубок світу проводився 21-24 травня в угорському місті Сегед.

Павло Кондратов і Жанна Радюк досягли успіху у фул-контакті (вагові категорії відповідно до 71 та 56 кг). Жанна могла розраховувати і на фінал, але суддя прийняв суперечливе рішення не на її користь.

– Я займаюся з 11-ти років, але віднедавна вдається досягати суттєвих результатів, – розповідає Павло Кондратов. – Перед Кубком світу тренувався двічі-тричі на день упродовж двох місяців.

– Незабаром ти перейдеш у дорослу категорію. Готовий до цього?

– Дорослий рівень важчий: там боксують досвідчені чоловіки, зазвичай старші як 30 років. Але шанси є завжди. У листопаді відбудеться чемпіонат світу в Ірландії. Поки що я другий номер в Україні, а от Жанна Радюк – найкраща у своїй ваговій категорії. Але щоб їхати на чемпіонат світу, треба ще знайти гроші. Моя мрія – професійний спорт, коли з тобою укладають контракт. Хоча досягти цього нелегко.

Зазначимо, що успіхи кам’янчан не залишилися непоміченими: їх уже привітала обласна влада, також вони отримали запрошення на тренувальний збір у головну спортивну базу країни в Конча-Заспі.

Кікбоксерів тренує Анатолій Лабатюк.

З поїздкою на Кубок світу допомогли: Сергій Самсонюк, Олександр Гуменний, Євген Малищук, Андрій Конюшенко, Микола Сосула, Олександр Мамчур, Віталій Шаповалов і почесний президент міської Федерації кікбоксингу Сергій Кротік.