Четвер, 02 Травня 2024 р.
26 Серпня 2016

СУСІДИ РОЗІГРАЛИ КУБОК

Кульчієвецький «Олімп» став володарем Кубка району, присвяченого 25-й річниці Незалежності України.

СУСІДИ РОЗІГРАЛИ КУБОК

21 серпня відбулися півфінальні матчі турніру. Якщо перемога «Олімпу» над кадиєвецьким «Факелом» (2:0) здавалася передбачуваною, то поразка нігинських «Товтр», причому вдома, від «Колоса» зі Слобідки-Кульчієвецької (1:6) стала несподіванкою. Але цьому є пояснення: «Колос» поповнив склад сильними гравцями.

Отож, у фіналі Кубка району зійшлися команди із сусідніх Кульчіївців і Слобідки-Кульчієвецької. Матч проводився 23 серпня на міському стадіоні.

У першому таймі «Колос» більше контролював м’яч, однак моменти, які він створював, не несли серйозної загрози. А от «Олімп» вистрілював хоч зрідка, але значно гостріше. Саме кульчієвецькій команді й удалося відкрити рахунок під кінець першого тайму, щоправда, з допомогою суперника. Після навіса гравець «Колоса», бажаючи вибити головою м’яч, натомість переправив його у свої ворота.

У другому таймі окрилені гравці «Олімпу» впевнено перехопили ініціативу. Спочатку від пропущеного гола «Колос» врятував захисник на лінії воріт, потім кульчіївчани забили з офсайду. Та гол назрівав. «Олімп» отримав право на пенальті, яке чітко реалізував Артем Гонтар. Далі гра пожвавішала. Якимось дивом один гравець «Колоса» не зумів зблизька поцілити у ворота, інший не реалізував виходу один на один. «Олімп» відповів ударом у перекладину.

І все ж «Колос» отримав ще один шанс: арбітр вилучив гравця «Олімпу». Але Слобідці-Кульчієвецькій і це не допомогло: два перспективні штрафні удари пішли мимо цілі. Зате «Олімп» на останніх хвилинах довів рахунок до розгромного: в контратаці Олександр Бабак на швидкості втік від захисника, хитнув воротаря і закотив м’яч у ворота – 3:0.

Для «Олімпу» Кубок району – перший трофей такого рівня. Раніше найбільшим їхнім досягненням була перемога в другому дивізіоні районної першості.

Під час церемонії нагородження найкращими гравцями фіналу визнали Олександра Бабака («Олімп») і Максима Швеця («Колос»).

«Олімп» дякує за матеріальну підтримку депутату райради Тетяні Лайтер і підприємцю Олександру Кузьменку.