Четвер, 02 Травня 2024 р.
2 Вересня 2016

МОЛОДЬ ВЧИТЬСЯ, ТЕХНІКА ЛАМАЄТЬСЯ

Кам’янецьке «Поділля» завершило виступи в цьогорічному сезоні чемпіонату України з мотоболу.

МОЛОДЬ ВЧИТЬСЯ, ТЕХНІКА ЛАМАЄТЬСЯ

24 та 26-28 серпня кам’янчани за одним махом провели всі виїзні матчі. Дорогою до суперників наші мотоболісти з іграшками та солодощами відвідали вихованців Меджибізького будинку-інтернату для дітей із психічними розладами.

Найдосвідченішому гравцю Денису Кшемінському знову не вдалося поїхати з командою. Тож грали лише молоді кам’янецькі вихованці. Про поразку – 5:1 – від вознесенського «Восходу» ми писали в минулому номері. Три попередні матчі з командами Полтавщини теж не принесли очкових здобутків.

«Дружба» із Мачухів, гравці якої не забули драми в Кам’янці, прагнула «накидати» якомога більше голів «Поділлю». Кам’янчани опиралися, але поступилися – 6:0.

А от із «Колосом» з Нових Санжарів «Поділля» мало шанси зачепитися за нічию. Після пропущеного м’яча в другому таймі рахунок зрівняв Владислав Мудрик. Його дебютний гол за «Поділля» вийшов на славу – потужний удар у «дев’ятку» з 15 метрів. «Колос» швидко знову вийшов уперед. Кам’янчани могли відігратися, але в четвертому таймі пропустили ще – 3:1.

Ну, а вишняківська «Нива», котра, очевидно, знову стане чемпіоном України (в неї ще дві гри в запасі) розгромила «Поділля» – 9:0. Хоча в цьому матчі кам’янчани через поломки мотоциклів залишалися в меншості.

Отож, наша команда знову на останньому місці. Але якщо 2015 р. «Поділля» після 8 матчів мало 0 очок, 5 забитих м’ячів і 55 пропущених, то цього року на тій же дистанції в нього 1 очко, 8 забитих і 54 пропущені м’ячі. Певно, ця статистика і відображає стан справ. Кам’янецька команда прогресує, але робить це дуже повільно. Та на те є причини.

У колективі стверджують, що гравці вже добре розуміють гру і, попри невеликий досвід, могли б грати значно краще, якби не проблеми з технікою. Нині в «Поділля» є 7 мотоциклів, але з них лише цьогоріч придбана «Хонда» не викликає нарікань. Ще дві «Яви» «на ходу», однак їхні технічні характеристики не відповідають рівню змагань. Решта чотири – це вже залізні «шкапи», котрі постійно ламаються. Як наслідок – кам’янчани обмежені у тренуванні, під час матчів їздять повільніше за суперників, а подекуди залишаються в меншості через поломки мотоциклів.

На цьому фоні другорядним виглядає той факт, що «Поділля» – єдина українська команда, де весь колектив і персонал працюють на одному ентузіазмі. А втім серед 5 населених пунктів країни, де культивується мотобол, Кам’янець – найбільший.

Останніми роками ми звикли до мінімалізму у фінансуван-ні спорту – аби лише не зник. З кінця 2013 р., коли Благодійний фонд «Міст» ім.Михайла Савенка підставив «Поділлю» своє плече, відроджена команда забезпечена найнеобхіднішим для того, щоб існувати, але цього недостатньо, щоб вимагати від неї хороших результатів. Адже фонд не є спонсором, а лише підтримує колектив. Звісно, хлопці щороку гратимуть краще, та саме від наявності/відсутності меценатів (представників середнього і великого бізнесу) залежить тривалість шляху до медалей чемпіонату.