Вівторок, 07 Травня 2024 р.
18 Листопада 2016

ПОМІНЯЛИСЯ ПОЗИЦІЯМИ

У рамках 20 туру Прем’єр-ліги з футболу 5 листопада «Фортеця» зіграла домашній матч проти ФК «Дунаївці», який завершився з рахунком 1:1. Утім «Случ» (Красилів) здобув дві перемоги і позбавив нашу команду третього місця. У заключному турі 12 листопада «Фортеця» завершила сезон матчем на виїзді проти срібних призерів – команди «Случ» (Старокостянтинів) – 7:3 на користь господарів.

Іван Стасюк

Із завершенням чемпіонату, що стартував навесні, «Подолянин» поцікавився думкою тренера головної команди міста Івана Стасюка про виступ загалом і планами на майбутнє.

– Звичайно, виступ мав бути кращим, але провалили початок сезону і недобрали, за моїми підрахунками, 9 очок, – каже тренер. – Восени команда вийшла на третю сходинку, а невдовзі розпочались ігри у студентській лізі, де ми феєрично стартували.

– Чи не позначилася втома гравців, які змагалися на два фронти?

– Ні. Ми будуємо команду на майбутнє, тому нам потрібні ігри із сильними суперниками, які є у чемпіонаті України серед вишів. Тим більше не всі гравці студентської команди мали практику в чемпіонаті області.

– Ключовим матчем чемпіонату для команди стала гра проти красилівського «Случа» на виїзді?

– Для нас ключові матчі були і після гри зі «Случем», адже після поразки в Красилові ми ще мали шанс посісти ІІІ місце. Ця гра була однією з найкращих для «Фортеці», хоча і програли – 0:1.

Турнірна таблиця– Основу «Фортеці» складали молоді гравці. Чи зможуть вони заграти на професійному рівні, як Сергій Чернобай чи Алішер Якубов?

– Ми свідомо не запрошували досвідченіших гравців з інших міст. Хочемо виховувати Шевченків, Ребрових, Ярмоленків у нашому місті. Я впевнений, що, завдяки нардепу Володимиру Мельниченку, в нашому місті з’явиться команда майстрів, де основними гравцями будуть корінні кам’янчани. Всі вони зросли у рівні, це відзначили і тренери інших команд.

– Граючи з командами районних центрів, можете порівняти рівень розвитку футболу в нашому місті?

ФК "Фортеця"– Фаворитами чемпіонату були Волочиськ і Старокостянтинів. Там команди формувалися декілька років, вони запрошують гравців з інших міст. Наприклад, у Старокостянтинові 100% легіонерів. Ми ж покладалися лише на власних гравців. За грою ми не поступалися, але не завжди показували її стабільну, хорошу. Щодо футболу в місті, то це болюча тема. Цього року навіть не організували чемпіонату.

– Що можете сказати про вболівальників?

– Вони – сила, яка дає додатковий стимул перемогти. Їм низький уклін від усієї команди. Скрізь відчували від них підтримку.

– Які плани на майбутнє?

– У нас залишилася ще одна гра в студентській лізі, яку через погодні умови відклали. Далі тренуватимемося в залі. Після Нового року будемо готуватись до наступного сезону в чемпіонаті області та студентській лізі.

Дмитро БОЙКО.