Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
7 Квітня 2017

КУБОК ЛЕВА ПІДКОРЕНО

2 квітня у Львові проводився Кубок області з бодибілдингу та фітнесу за версією Федерації IFBB.

КУБОК ЛЕВА ПІДКОРЕНО

Кам’янець-Подільський і Хмельницьку область представляли студенти

К-ПНУ Сергій Бурденюк та Інга Воловік. Інга здобула бронзу в категорії «Жінки, фітнес-бікіні, до 169 см». Сергій тричі переміг у турнірі: спочатку взяв категорію «Юніори понад 80 кг», потім – «Чоловіки до 90 кг» і упевнено завершив змагання, здобувши звання абсолютного володаря Кубка Лева!

Попереду в пари старти на Кубках Києва, України, Європи та світу!

До речі, Сергій із березня – офіційний президент Федерації бодибілдингу та фітнесу в Кам’янці-Подільському.

– Три перемоги – це відмінний старт сезону, але працювати є над чим. Моя кохана Інга змусила пустити сльозу щастя, виборовши бронзу. Пишаюся нею, – розповідає новоспечений чемпіон.

– Сергію, ти 4-разовий абсолютний чемпіон України серед юніорів, а також багаторазовий чемпіон різних областей і міст України. Сподівався, що переможеш цього разу в трьох категоріях?

– Мав надію, але зовсім не хвилювався. Певно, досвід і торішні абсолютні перемоги далися взнаки.

Кожна категорія оцінювалася по-своєму. Але основна увага приділялася оцінці рельєфу м’язів у поєднанні із пропорційно розвинутою, симетричною та масивною формою. Ці якості бралися до уваги під час виконання основних поз. У раунді довільної програми судді оцінювали індивідуальні якості та кожного атлета окремо, зокрема вміння показати себе і сподобатися публіці.

– Як довго займаєшся?

– Уже 5 років, а Інга під моїм керівництвом – 3. Наразі в Інги І розряд, а я – кандидат у майстри спорту. Мета цього сезону – стати майстром спорту, але зазіхаю і на майстра спорту міжнародного класу.

– Як Ви тренувалися?

– Підготовка до змагань – складний і тривалий процес. Тренуємося щодня: година силових тренувань і 30 хвилин кардіотренувань, щоб пришвидшити обмін речовин. Під час високоінтенсивних занять потрібно мінімально забезпечувати організм калоріями, щоб не мати зайвого жиру під шкірою. Тому самопочуття у цей період не найкраще. Але коли починаються змагання, відкривається друге дихання. Ми отримуємо задоволення і даруємо енергетику глядачам. Це наш перший старт у весняному сезоні. Основні будуть попереду. Найближчий – Кубок Києва – вже 8 квітня.

– Ти нині ще й тренуєш і консультуєш. Чи всі можуть займатися цим видом?

– Якщо говорити про те, чи усім підходить змагальний бодибілдинг, то треба адекватно оцінити шанси, зокрема генетичну схильність. Якщо ж говорити про бодибілдинг як оздоровчий вид спорту, то він відкритий для всіх. Організм лише подякує за збалансоване харчування та грамотні силові тренування.

Спортсмени вдячні за допомогу фірмі «MyProtein» і ПП Галині Лук’яновій.

Дмитро БОЙКО.