Понеділок, 06 Травня 2024 р.
24 Серпня 2018

ТХЕКВОНДУВАЛИ УКРАЇНЦІ ТА КИТАЙЦІ

20-21 серпня у Харкові пройшли перші дні міжнародного тренувального збору збірної України з тхеквондо і спортсменів Китайської Республіки. А 22 серпня тренування перейшли у міжнародний турнір із тхеквондо.

ТХЕКВОНДУВАЛИ УКРАЇНЦІ ТА КИТАЙЦІЗахід став корисним як для юних спортсменів, так і для їхніх тренерів, адже тут досвідом ділився один із найкращих тренерів України Андрій Долгополов і тренер китайської команди. Кам’янець-Подільський клуб олімпійського тхеквондо СК «Чайка» на заході гідно представили спортсмени: Влада Мазій, Давид Нестеров, Даніїл Баблонюк.

– Вважаю, що це дуже важлива подія для розвитку олімпійського тхеквондо в Україні, – пише на своїй сторінці у «Фейс­буці» президент Кам’янець-Подільської федерації тхеквондо, тренер СК «Чайка» Сергій Чайка. – У зв’язку з важкою фінансовою ситуацією в багатьох сім’ях та й країні загалом, цей збір дав можливість багатьом спортсменам, які не мають можливості їздити на збори і змагання за кордон, попрацювати з іноземцями на Батьківщині. Збір приніс українським і китайським спортсменам масу досвіду: є талановиті бійці, які показують хороші результати у внутрішніх змаганнях, а на міжнародному рівні «горять» через нестачу міжнародного досвіду.

Ольга БАНАХ.