Четвер, 02 Травня 2024 р.
21 Вересня 2018

ПЕДАН ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!

Недавно відомий гуморист і шоумен із Хмельницького Олександр Педан започаткував в Україні проект під назвою «JuniorZ». Пере­буваючи у США, наш земляк зацікавився новими видами спорту для дітей і вирішив, що на Батьківщині вони теж повинні бути активними та цікавими, а головне – стимулювати ходити на уроки фізичної культури. Тому чоловік створив проект популяризації різноманітних маловідомих для наших широт видів.

ПЕДАН ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!Так, команда «JuniorZ» у 25 містах України про­вела семінари і навчання вчителів таким видам, як бадмінтон, флорбол (схожий до хокею з ключками та легким м’ячиком), фризбі (безконтактна гра, запускаючи літаючу тарілку, треба передати партнеру та зловити в заліковій зоні), петанк (розмістити свою кулю ближче до центру), регбі (суперник намагається забрати м’яч, вихопивши стрічку опонента, а той, перекидаючи партнерам, – заземлити м’яч у відповідній зоні), корфбол (схожий до баскетболу, але кошик без щита, грають по 8 гравців, але обов’язково 4 хлопці та 4 дівчини), чирлідинг (граційний і драйвовий вид спорту з елементами акробатики, хореографії та гімнастики), хортинг (україн­ський вид одноборств, складається із показових елементів, системи блокувань та ударів і комплексу фізичних вправ).

А 11 вересня Олександр Педан відвідав і рідний Хмельницький, влаштувавши перший фестиваль серед усіх шкіл міста. На стадіоні «Поділля» було 8 локацій нових видів спорту. Кожна школа мала виконати завдання від тренерів, продемонструвати свої вміння і здобути якомога більше балів. Олександр особисто долучався до всіх локацій і пояснював діткам тонкощі кожного виду – від маленьких сек­ретів до техніки виконання. Також спільно із мерією міста, відділом освіти було закуплено інвентар на 50 тис.грн. для впровадження цих видів спорту.

Приємно було бачити і представників нашого району Олександра Дорожа та Вадима Барицького, які мали змогу взяти на замітку запровадження нових модулів для наших дітей.

Дмитро БОЙКО.