Середа, 08 Травня 2024 р.
16 Листопада 2018

«БАЧУ ДАНИЛА НА ОЛІМПІАДІ-2024»

Данило СтасюкНа початку листопада в Тернополі проводився Міжнародний тур­нір із вільної боротьби серед чоловіків «Тернове поле». За медаль з-поміж інших чемпіонів світу і призерів боровся і наш 17-річний кам’янчанин, призер чемпіонату Європи та світу серед кадетів Данило Стасюк (тренер Дмитро Пасенко).

У ваговій категорії 97 кг йому вдалося успішно побороти двох майстрів спорту, але у фіналі спортсмен поступився чемпіону Європи-2018 із Білорусі й посів ІІ місце. Втім поразка хлопця не засмутила, а навпаки – заохотила працювати ще наполегливіше та сумлінніше.

Сьогодні Данило, який входить до складу збірної команди України, активно готується до інших поєдинків на тренувальних зборах на олімпійській базі в Конча-Заспі. Про щоденні тренування та заповітну мрію Данило розповів «Подолянину».

– Вільною боротьбою займаюся із 6 років, – згадує хлопець. – Пам’ятаю, як одного дня батько, який займався боксом і вільною боротьбою, сказав: «Ідеш або на скрипці грати, або боротися». Так я і потрапив у цей спорт, який став моїм життям. Спочатку тренував мене Василь Пасенко, сьогоднішні мої тренери – Дмитро Пасенко та Віктор Глібенко. Кожен день на тренувальних зборах розписаний мало не похвилинно: маю по два-три тренування в день плюс обов’язкова зарядка.

Вільна боротьба – як гра у шахи. Але якщо в шахах є час обмізкувати наступний крок, то тут потрібно ухвалювати правильне рішення менш ніж за секунду. Тому всім новачкам раджу слухати тренера, батьків, гарно вчитися у школі, щоб мізки добре працювали, і обов’язково любити те, що робиш. А от щодо заповітної мрії – хочу стати олімпійським чем­піоном, аби довести всьому світу, що українці – сильні, відважні та сміливі.

Данило – студент Львівського державного училища фізичної культури. Він рідко приїжджає до рідного Ка­м’янця. Але коли є вільний час, мчить додому, щоб поласувати домашніми стравами, провести час у колі рідних і друзів.

– Із Данилом я працюю вже сім років, – каже Дмитро Пасенко. – Він – перспективний, відповідальний і наполегливий юнак. І я бачу його на Олімпіаді-2024.

Галина МИХАЛЬСЬКА.