Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
20 Березня 2020

КАРАНТИН ПО-СПОРТИВНОМУ

У період поширення небезпечних для здоров’я вірусів як діти, так і дорослі часто забувають про спорт. А дарма! Адже запорукою міцного імунітету та жвавого самопочуття є фізичні вправи.

Як би прикро це не звучало, але карантин вніс суттєві змі­-ни і в без того малорухливий спосіб життя сучасних школярів. Мало того, що вони не ходять до школи, то ще й проводять багато часу за монітором або лежачи на дивані. То у чому ж полягає користь спорту, зокрема для дітей, які нині перебувають удома на карантині?
1. Займаючись спортом, дитина розширює кругозір, самовдосконалюється, формує корисні риси індивідуальності, що в майбутньому допоможе їй здобути певних висот.
2. Заняття спортом покращують емоційний стан дити­-ни. Це допомагає від психологічної перевтоми, покращує емоційний стан дитини та загалом підвищує загальне самопочуття.
3. Спорт надає впевненості в собі. Дитина стає витрива­лішою, починає легше долати навантаження в буденному житті.
4. І, звичайно, регулярні заняття спортом допоможуть не тільки покращити фізичний стан дитини, але й при ліку­ванні захворювань. У дітей покращується зір, імунітет, сон, стимулюється робота серця, вдосконалюється опорно-рухова система та зміцнюється вестибулярний апарат.
Щодня навіть такий легкий комплекс вправ зробить вашу дитину здоровішою.

Підготувала Ольга БАНАХ.