Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
18 Лютого 2022

ЛЮБИТЕЛЬСЬКОГО ФУТЗАЛУ ПОБІЛЬШАЛО

12 лютого стартував черговий сезон Любительської футбольної ліги. Протягом двох місяців 24 футзальні аматорські колективи, поділені на три дивізіони за рівнем кваліфікації, визначатимуть найкращих.

Поєдинок «Вікторія» - «ДЮСШ-2»– Ми бачимо, що є достатня кількість охочих грати у футбол, – розповідає співорганізатор турніру Максим Єдинак. – Але не всі мають відповідний рівень, щоб змагатися з учасниками двох найкращих ліг.
У хлопців навіть іноді присутній психологічний бар’єр – думають, що немає сенсу грати й програвати з великим рахунком. Цьогоріч вирішили розширитися та зробити третій за рангом дивізіон – Лігу-2. Заявок ви­явилося багато. Тому набрали 10 команд-учасниць.
У суботу змагання розпочала вісімка команд середньої за рангом Ліги-1. У стартовій зустрічі «Форвард» (К-П) та «Колос» (К-П) розписали мирову – 2:2. Далі «Октава» (Жванецька ТГ) мінімально здолала «Дністер» (Староушицька ТГ) – 3:2, а «Душа Пивовара» (К-П) розгромила «Master-Clean» (К-П) – 5:1. Гравець «Душі» Василь Данч за­писав до свого активу два взяття воріт, і був визнаний найкращим гравцем туру.
В останньому ж матчі суботи все також закінчилося рахунком 5:1. «Вікторія» (c.Черче) була кращою за «ДЮСШ-2» (К-П), а Сергій Рога та Максим Гнатюк зі складу команди-переможниці оформили дублі.
Наступного дня Ліга-1 пішла на паузу, й настав час для марафону в нижчій Лізі-2. У неділю, 13 лютого, вони зіграли одразу два стартові тури.
Спочатку «Фора» (с.Залісся-2) та «Бета» (м.Дунаївці) зафіксува­-ли на табло рахунок 2:2. Потім «Метеор» (К-П) переміг «Нібулон» (Орининська ТГ) – 6:3. Андрій Крузар зі складу переможця відзначився хет-триком. У третьому матчі туру забивав лише «Маків». Представники району розгромили «Дністер-2» – 8:0. Дублі зробили Вадим Муляр і Назар Кравчук. Далі «Аматори» (с.Залісся-1) здолали «Фортецю УТОГ» (К-П) – 7:4 у підсумку.
Закривав перший тур поєдинок «Мрія» (К-П) – «Граніт» (с.Думанів). Тут героєм виявився Віктор Іль­ніцький («Мрія»), який оформив хет-трик уже на 12-й хвилині. Його команда перемогла – 4:1
Команди продовжили грати мат­чі, не відволікаючись на додаткові паузи. Можливо, це й стало причиною одразу низки розгромних рахунків: «Бета» розтрощила «Метеор» – 8:0, «Нібулон» здолав «Дністер» – 7:0, а «Мрія» була кращою за «Фортецю УТОГ» – 14:1. «Маків» дещо скромніше переміг «Амато­-
рів» – 6:2. Особливо успішними виявилися гравці «Мрії» Віктор Іль­ніцький та Сергій Цаплюк, які записали на свій рахунок по 4 голи.
У заключному матчі вікенду «Граніт» і «Фора» не виявили найкращого – 2:2.
Подальший розклад, список бомбардирів і турнірна таблиця змагань будуть доступні на сторінці @lfl у Instagram.

Олександр ЩЕРБАТИХ.