Середа, 01 Травня 2024 р.
31 Серпня 2023

ПРОГРАЄМО В КУБКУ ТА ЧЕМПІОНАТІ

Днями кам’янець-подільський «Епіцентр» зіграв домашні поєдинки в двох футбольних турнірах. Спочатку 23 серпня до міста приїхав представник елітного диві­зіону «Верес» (м.Рівне), аби позмагатися в 1/8 фіналу Куб­ка України.

Дебют гри вийшов непоганим. Наша команда атакувала й одного разу претендувала на пробиття пенальті, однак арбітр не побачив порушення правил.
Згодом настав і перший небезпечний момент від «Епіцент­ру». На 15 хвилині, коли Руслан Буряк непогано навішував із лівого флангу. Передачу перервали захисники, а удар з-за меж штрафного виявився неточним. Паритет у грі та рахунку тримався до 44 хв. А потім стався провал. Спочатку нападник «Вереса» Микола Гайдучек вдало пробив головою, а за дві хвилини
в наших воротах відзначився Владислав Шарай – 0:2 після першого тайму.
У перерві наставник кам’янчан Сергій Нагорняк зробив одразу три заміни. Вийшов на поле зокрема й капітан Андрій Беженар. І цього вистачило лише для того, аби гра залишилася рівною. Команди створили по декілька моментів, і коли вже здавалося, що гру закінчено, гол забив «Епіцентр». Відзначився Сергій Стень. Однак на останніх секундах матч закрив Михайло Шестаков – 1:3 – і «Верес» у 1/8 фіналу.
А 28 серпня кам’янчани повернулися до змагань чемпіонату України з футболу в Першій лізі. Цього разу в гості завітала тернопільська «Нива».
Перші 15 хв. були явно за кам’янчанами, які змарнували не один момент. І хоч першою забила «Нива», цей гол не зарахували через фол у нападі, а на 31 хв. комбінацію наших гравців вдало завершив Андрій Ляшенко. Проте вже за хвилину простріл із флангу завершився голом гостей – 1:1. А ще за 7 хв. від­значився форвард «Ниви» Анд­рій Різник.
Тренер кам’янчан Сергій Нагорняк із поразкою не змирив­ся і за перші 11 хв. другого тайму зробив 4 заміни. Це зіграло свою роль – у середині тайму «Епіцентр» заробив пенальті, яке реалізував Гірний – 2:2.
Однак попереду була суцільна халепа. Спочатку гості вдало завершили флангову атаку, а потім вилучення отримав наш фланговий захисник Владислав Кристін. 2:3 – «Епіцентр» уперше в сезоні програє гру чемпіонату.
Після протистояння «Епіцент­ру» і «Ниви» тренери обох команд поспілкувалися з пресою.
Першим до журналістів ви­йшов тренер тернополян Василь Малик:
– Після важких 6 матчів, які провели за 24 дні, хлопці були дуже втомлені. Але, на щастя, перед цим матчем змогли трохи перепочити, і вже сьогодні було видно, що від команди можна було чогось вимагати.
Також після завершення офіційної частини пресконференції спеціаліст висловив незадоволення суддівством. На думку Василя Малика, пенальті у ворота «Ниви» не було, а ось гол тернополян на початку матчу потрібно було зараховувати.
Згодом думками про гру поділився і Сергій Нагорняк:
– Банально не вистачило сил. Восьма гра за місяць, і ми просто не розрахували своїх можливос­тей. Є й травмовані. Потрібен перепочинок, а його немає. Прошу вибачення у вболівальників, адже вся відповідальність на мені.

Олександр ЩЕРБАТИХ.