Середа, 01 Травня 2024 р.
30 Листопада 2023

СПОРТ

ДАРИНА У СВІТОВОМУ ТОПІ

Віктор БОСАК, Дар’я БОНДАРПротягом 12-25 листопада в італійському місті Монтезільвано відбувався молодіжний чемпіонат світу з шахів. Українську делегацію на Апеннінсь­кому півострові представляли 7 шахістів і голова делегації – кам’янчанин Вік­тор БОСАК. Найкраще місце серед наших посіла Єлизавета Гребенщикова (м.Дніп­ро), яка здобула бронзу у змаганнях шахісток віком до 18 років. У категорії до 16 років вдалим результатом відзначилася й кам’янчанка Дар’я БОНДАР.

– Для нас це були завершальні змагання 2023 року, а також у віковій категорії до 16 ро­ків. Тож до цієї світової першості й готувалися як до головної, – розповідає тренер шахістки Віктор Босак. – У чемпіонаті було зіграно 11 турів, й до 10 гри Даша мала шанс потрапити на п’єдестал пошани, проте через ігрові розклади суперників ми посіли п’яте місце. Попри це, виступом дуже задоволені. В Італії зібралися найкращі, й Даша показала, що входить до числа найсильніших шахісток світу віком до 16 років. Це підсумок спільних довгих зусиль. Тепер будемо переходити у змагання U18.

РІК ЗАВЕРШИЛИ ВДАЛО

24 листопада кам’янецький «Епіцентр» у Бучі Київської області провів заключний поєдинок першого етапу чемпіонату України з футболу в Першій лізі. Суперником була «Нива» (с.Бузова). «Епіцентр» здобув важливу перемо­гу (0:2) та фінішував на другому місці у групі «А». Далі команда розпочне готуватися до поєдинків у «чемпіонській» групі, де навесні розігруватимуться путівки у Прем’єр-лігу.

Олександр ЩЕРБАТИХ.