Середа, 24 Квітня 2024 р.

ЗГАСЛА НЕЗЛАМНА ЗІРКА

У ніч на 26 червня на 86-му році життя зупинилося серце Почесного громадянина міста, голови міськрайонного товариства інвалідів Тамари СОСНОВСЬКОЇ.

Тамара Георгіївна народилася 20 вересня 1935 р. в Кам’янці-Подільському, закінчила фізмат місцевого педагогічного інституту, працювала викладачкою в технікумі харчової промисловості.
У зрілому віці через важку невиліковну хворобу була прикута до інвалідного візка. Недуга приборкала її тіло, але не змогла нічого вдіяти з незламним і твердим характером. Із моменту створення 1992 року Кам’янець-Подільського міськрайонного товариства інвалідів Тамара Георгіївна була його незмінною керівницею і захисницею людей з обмеженими можливостями.
2000 р. за активну громадсь­ку позицію була удостоєна відзнаки міської ради «Честь і шана», 2008 р. – відзнаки міського голови «За заслуги перед громадою», 2010 р. їй присвоєно звання «Почесний громадянин міста».
Більше про життя Тамари Сос­новської можна дізнатися з інтерв’ю, яке вона дала «Подолянину» напередодні свого 75-річного ювілею у вересні 2010 р. Стаття «Жінка з характером бійця» доступна на сайті газети.