Середа, 24 Квітня 2024 р.

ЙОГО ЗНАВ ОСОБИСТО ЛЕДЬ НЕ ВЕСЬ РАЙОН

Едуард Євстафійович Кульчицький

Три місяці не дожив до 75-річчя Почесний громадянин Кам’янець-­Подільського району, заслужений праців­-ник освіти України Едуард КУЛЬЧИЦЬКИЙ. Його серце перестало битися 12 жовтня.

Едуард Євстафійович на­родився 12 січня 1947 року в с.Кульчіївці, і все його життя було тісно пов’язане з Кам’янець-Подільським районом. Дитинство і юність минули в с.Кадиївці. Освіту здобував у нашому педінституті (вчитель української мови та літератури) і Чернівецькому державному універси­теті.
Був директором трьох шкіл, понад 10 років пропрацював першим секретарем Кам’янець-Подільсь­кого райкому ЛКСМУ. Заступник голови райвиконкому, перший заступник голови РДА, обирався депутатом Хмельницької облради (1998 р.) та головою Кам’янець-Подільської райради (2002-2006 рр.). Член-кореспондент Міжнародної академії наук. Із 2006 р. – доцент кафедри менеджменту ПДАТУ. 2010-2020 рр. – радник міського голови на громадських засадах.
У жовтні 2016 року очолив районну організацію Ради ветеранів України.
«Право на неспокій» – так називалася стаття, що вийшла в «Подолянині» з нагоди 70-річчя Едуарда Кульчицького в січні 2017 року. Її автори – Віталій Олуйко (депутат обласної ради) та письменник і журналіст Мар’ян Красуцький – дуже влучно охарактеризували людину, яку, напевне, особисто знав чи не весь район:

«Кожен прожитий ним день насичений по вінця, сповнений турбот, пошуків, наснажений новими задумами, планами, перспективами. У його серці, в усьому єстві нуртує стільки неспокою, юначого завзяття, що впору позаздрити і молодим… Кульчицький – людина неспокою, людина діла».