П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ШЛЯХ ЗДОЛАЄ ТОЙ, ХТО ЙДЕ ВПЕРЕД!

Валентин ДрагомерецькийКультурне життя молоді – тема надзвичайно актуальна для нашого студентського міста, яка потребує не лише зусиль з боку влади, але й активної діяльності молодіжних лідерів. На сьогодні одним із найбільш яскравих лідерів є голова МГО «Молодіжний парламент» Валентин ДРАГОМЕРЕЦЬКИЙ, з ініціативи якого проходить чимало культурно-розважальних заходів у нашому місті: «Подільська ліга КВН», фестивалі «Фортеця Фест», «Global Dj fest» тощо. Зайвим приводом для інтерв’ю став 30-річний день наро­дження, який

Валентин відзначає якраз напередодні Дня святого Валентина, – 10 лютого. Чим не нагода підвести певні підсумки і зазирнути в майбутнє?

– Валентине, кажуть, що тридцять років – це оптимальний вік для самореалізації людини. Погоджуєтеся?

– Ну, в принципі, так. До тридцяти років уже більше самовдосконалився, набрався досвіду.

– Коли у Вас проявилося прагнення до організації різ­но­манітних заходів?

– У шкільні роки я був активістом у плані організації спортивних змагань, ініціював створення команд для участі в спортивних заходах і художній самодіяльності. В студентські роки брав участь у змаганнях КВН. Починаючи з третього курсу, очо­лював громадську організацію і заснував місцеву Лігу КВН, яку вже протягом десяти років координую.

– А як виникла ідея створення МГО «Молодіжний парламент»?

– Це ідея, яка пройшла через дві організації. До цього ми працювали як Ліга об’єднаної молоді, а 2008 року заснували організацію «Молодіжний парламент». Провели багато цікавих заходів. Дуже приємно, що є Ліга КВН. До речі, цього року запустили десятий ювілейний сезон. Відбувається пошук молодих талантів, проводиться фестиваль «Фортеця Фест», де молоді гурти мають змогу виступити на одній сцені з популярними артистами нашої країни та близького зарубіжжя. Ще один напрямок, який ми розпочали минулого року – це клубна культура, ді-джейський рух. У нас був масштабний захід «Global Dj fest», який плануємо проводити щороку в рамках Дня міста.

Ще один з напрямків, який ми хочемо організовувати, – це спортивні змагання. Напередодні «Євро-2012» у нас заплановано низку заходів, зокрема, студентський чемпіонат з міні-футболу. Також хочемо відновити зв’язок із футбольною командою зірок естради і кіно «Маестро» (грають Віктор ПАВЛІК, Олександр ПЕДАН, Влад ЯМА, Валерій ХАРЧИШИН та інші) і в рамках відкриття туристичного сезону організувати матч між нею та командою творчої молоді Кам’янця «Фортеця».

– Останнім часом значно активізувався рух КВН…

– Ну, що стосується КВН, то його популяризація відбувається паралельно на всьому просторі СНД. Нині до фестивалю в Кам’янці-Подільському ми залучили сім місцевих команд – це рекордна кількість за останні два десятки років. Потім у нас зародилися ще дві команди, які взяли участь у благодійному Кубку КВН «Подаруй дитині усмішку». А у півфіналі «Подільської ліги» планується дебют команди з ПДАТУ.

– Скільки зірок давали концерти у Кам’янці за Вашою ініціативою?

– Більшість відомих українських артистів уже побували в нашому місті, за останні десять років – близько 50 колективів.

– А як щодо співпраці з місцевими виконавцями?

Фото– Оскільки українці люблять відпочивати, всі місцеві артисти і КВНщики мають змогу підробляти на корпоративах. У нас існує концертно-розважальна агенція «Фортеця Фест», яка є комерційним підрозділом «Молодіжного парламенту». З нами співпрацюють чимало місцевих талантів: команда КВН «Кам’янецький Формат», музичні виконавці Лариса ГАВРИЛЮК, Тамара КОЗЛОВСЬКА, Роман ЖЕВНЯК, Микола ГОРДІЙЧУК. Ці люди популярні в нашому місті, тому ми робимо все, аби вони себе реалізовували.

– Які цікаві заходи най­ближчим часом плануєте проводити?

– 16 лютого відбудеться пів­фінал Подільської ліги КВН, низка тематичних вечірок в нічному клубі «Жара», VI фестиваль «Фор­теця Фест», запланований на відкриття туристичного сезону. Є попередня домовленість з ФК «Маестро», про яку вже згадував. 19 квітня планується проведення фіналу Подільської ліги КВН – будуть 4-5 команд високого рівня. На 24 квітня спільно з управлінням культури і туризму та інтернет-провайдером нашого міста «Crazy network» запланований конкурс «Міс Кам’янець – 2012».

У травні плануємо провести фестиваль клубної музики «Glo­bal Dj fest», постараємось долучитися до святкування Дня міста. А в останню неділю червня, в День молоді, спробуємо зробити гарне гуляння. Ну, і весь червень проводитимуться певні заходи, приурочені до чемпіонату Європи з футболу.

– А які у Вас стосунки з місцевою владою

– На сьогодні – в ідеальному стані, оскільки маємо підтримку з боку міського голови Михай­ла СІМАШКЕВИЧА, губернатора Хмельницької області Василя ЯДУХИ. Досить потужну підтримку відчуваємо з боку голови міської організації Партії регіонів, депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, непогано спів­працюємо із департаментом гуманітарної політики міськради, з депутатським корпусом. Ми зі свого боку будемо сприяти по­пуля­ризації нашого міста в Україні.

– А в політику йти не збираєтеся?

– Громадська робота – це вже перші кроки до політики. Попередні вибори до місцевої влади показали, що молодь мене підтримує: на студентській дільниці здобув перемогу, але в сумі двох дільниць виявився другим. Проте поставити перед собою основну мету прийти у владу бажання немає. В мене є бізнес, який досяг певного розвитку, і громадська позиція, що досить важлива, тому змінювати щось кардинально не бажаю. Я людина, яка любить незалежність і свободу. 

Віталій ГОРБУЛЕНКО,

спец. для «ПОДОЛЯНИНА»
.