П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

НАДІЙНИЙ СУПРОВІД І НЕ ЛИШЕ

5 червня 92-гу річницю з дня заснування служби святкуватимуть працівники транспортної міліції. До транспортної міліції належать відповідні підрозділи, які забезпечують охорону громадського порядку та боротьбу зі злочинністю на залізничному, водному та повітряному транспорті. Вже п’ять років лінійний відділ міліції на станції Кам’янець-Подільський очолює підполковник міліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. Під його керівництвом працюють 20 правоохоронців.

– Основним завданням транспортної міліції на залізниці є забезпечення схоронності вантажів і безпеки громадян як у потягах, так і на залізничному вокзалі, – розповідає Ігор Сигізмундович. – Загалом протяжність дільниці, яку обслуговують працівники ЛВМ на станції Кам’янець-Подільський, складає 150 кілометрів. Це шлях від вхідного світлофора на станції Ларга до вихідного на станції Ярмолинці, а звідти в напрямку до вхідного світлофора на станції Гусятин. Порівняно з іншими, місцеве відділення невелике, деякі зі служб представлені всього одним працівником. На території оперативного обслуговування відділення щодоби курсує 8 потягів.

– Iгоре Сигізмундовичу, у Вас своєрідна специфіка роботи, адже територія обслуговування дуже велика. Напевне, важко проконтролювати всіх працівників?

– Від працівників вимагаю чіткості та професійного виконання своїх обов’язків, адже затримка одного може призупинити дії всього відділення. Тож, підбираючи людей, перш за все враховуємо професійні якості та вміння працювати у команді. Щодо контролю, то він має бути постійним, оскільки без нього будь-яка, навіть найдрібніша, справа може розвалитися. Я завжди намагаюся зрозуміти своїх підлеглих. Усі ми – люди, тому потрібно по-людськи ставитися один до одного.

– Над чим сьогодні зосереджена робота Вашого відділення? 

– Найважливішим завданням для нас є боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів і зброї. Тільки з початку цього року було виявлено і припинено, відповідно, 22 і 5 таких злочинів. 

Нещодавно ми затримали 22-річного громадянина К., який довго займався збутом марихуани в місті. Як виявилося, наркоторговець не лише сам займався цією справою, а й долучив до неї сусіда. Саме в нього і зберігав сировину. За таку довірливість сусід відповідатиме за законом. Також було затримано групу осіб, яка протягом тривалого часу займалася виготовленням і збутом у великих розмірах небезпечного наркотичного засобу – ацетильованого опію (ширки). Нині особи, причетні до цього, заарештовані та перебувають у СІЗО.  

Загалом з початку року зареєстровано 152 заяви та повідомлення про злочини. З них 27 крадіжок, 4 хуліганства, 

8 шахрайств. За звітний період працівниками відділення зареєстровано 670 

адмінправопорушень, з яких 390 – у потягах. Більшість злочинів вдалося оперативно розкрити.

– Наскільки безпечним для пасажирів тепер є залізничний транспорт?

– Відверто скажу, що сьогодні безпека як самих пасажирів, так і їхнього майна знаходиться на досить високому рівні. У першу чергу за цим слідкує патрульно-постова служба. Щоденно наряд міліції супроводжує міжміські потяги, стежить за дотриманням порядку на залізничному вокзалі та у приміських потягах. Лише уявіть, що від станції Козятин до Хмільника немає жодного відділення залізничної міліції і єдиний представник правоохоронних органів, який би міг допомогти пасажирам у скрутну хвилину, знаходиться тільки в потязі, зазвичай, у десятому вагоні. Наші працівники супроводжують потяги до Києва. Тож служба не з легких.

– Що би Ви побажали працівникам транспортної міліції напередодні професійного свята?

– Користуючись нагодою, вітаю всіх правоохоронців. Праця міліціонера надзвичайно важка, проте дуже важлива. Тож бажаю міцного здоров’я, плідної праці на благо Батьківщини, родинного тепла, благополуччя та всіляких гараздів.