Четвер, 28 Березня 2024 р.

МИТНИЙ ГЕНЕРАЛ ПОЧИНАВ У КАМ’ЯНЦІ

Харкавий25 червня Митна служба України відзначила 20-річчя створення. З цієї нагоди Указом Президента України від 24 червня начальнику Львівської митниці нашому земляку Миколі ХАРКАВОМУ присвоєно звання державного радника Митної служби 3-го рангу (прирівнюється до генерала). 

Службу в митних органах Микола Олександрович розпочав 1994 р. саме у нашому місті, пройшовши шлях від інспектора митного поста Кам’янець-Подільський до начальника митниці. Він нагороджений пам’ятним нагрудним знаком «За сумлінну службу в митних органах України» і нагрудним знаком «Почесний митник України». Про свого товариша по службі згадує начальник митного поста Кам’янець-Подільський, радник митної служби 1-го рангу Василь ЛОШНІЙ: 

– 27 років тому Микола Олександрович звернувся на митний пост Кам’янець-Подільський з приводу працевлаштування. Починав інспектором, пізніше – старшим інспектором. Він проявив не просто організаторські здібності, мав надзвичайний талант керівника! Пам’ятаю, як 1997 року тодішній начальник Подільської регіональної митниці Володимир ОНИШКЕВИЧ запитав мене: «Є у Вас на посту перспективні працівники з організаторськими здібностями?». Я відповів не роздумуючи: «ХАРКАВИЙ Коля!». 

Після співбесіди Миколу Олександровича призначили начальником відділу митного оформлення Могилів-Подільської митниці, а через деякий час – начальником митного поста Ягодин, заступником начальника Ягодинської митниці. Пізніше його призначають керівником Департаменту боротьби із контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби України, де він працює на різних посадах. З липня минулого року Микола Олександрович – начальник Хмельницької митниці. Неодноразово відмовлявся від пропозицій очолити митниці зі значно більшим об’ємом роботи, зокрема і столичні. Проте від пропозиції очолити Львівську митницю відмовитися не зміг. 15 лютого цього року Микола Олександрович очолив Львівську митницю зі штатом у понад тисячу чоловік і 278 км митного кордону. Ноша надзвичайно важка. Саме тому серед семи митних генералів України, яким присвоєно це звання до Дня митної служби, – і наш земляк. Ну що ж, побажаємо йому удачі та здоров’я!