П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Листопада 2011

ОБІД ВІД ШЕФА. ШЕФА «ТЕПЛОВОДЕНЕРГІЇ»

Валерій ГОРДІЙЧУКПрацівникам комунального підприємства «Міськтепловоденергія», котрі зайшли минулої п’ятниці до їдальні підприємства пообідати, буквально мову відняло. 

Уявіть: у кухарському ковпаку, з черпаком у руках і запитанням «Що Ви будете їсти?» їх зустрів шеф. Ні, не шеф-кухар, а справжнісінький директор підприємства – Валерій ГОРДІЙЧУК. 

– Суп з фрикадельками? Котлети чи піджарку? Зелень до супу додавати? – турботливо запитує Валерій Григорович. – Ось тобі фрикаделька від мене, а ось – від головного бухгалтера. Струдель з яблуками не забув? 

Шокований народ спочатку боязко, а потім усе сміливіше замовляв страви у підо­зріло лагідного шефа. Поступово зрозумівши, що жодної каверзи немає, їв, аж за вухами лящало перше, друге і компот.

Що ж примусило комунальника, заслуженого працівника сфери послуг України раптом зайнятися непритаманною технарям і переважній більшості чоловіків справою, запитали у Валерія ГОРДІЙЧУКА журналісти. Представників ЗМІ він покликав, так би мовити, для чистоти експерименту  – зафіксувати та підтвердити, що дійсно директор підприємства власноруч перемолов м’ясо, зліпив фрикадельки та котлети, заправив салати та зварив суп. Загалом приготовув обід на 60 чоловік. 

– Кухарі в мене готують добре, але я вважаю, що раз на декілька років можна і по-іншому приготувати, – говорить шеф-кухар ГОРДІЙЧУК, захоплено виліплюючи котлети. – Життя повинно бути різноманітним, бо через рутину втрачається інтерес до роботи. Мені захотілося порадувати свій колектив справжнім домашнім обідом. Крім того, ми нещодавно розпочали новий опалювальний сезон. Працюють наші люди дуже важко, вони заслуговують на приємні сюрпризи. 

Відверто кажучи, дівчата мої спочатку образились, але я міркую, що їм корисно подивитися, як готують інші. Зокрема, сьогодні готуємо два салати – з капусти та моркви, а ще бурячковий. Переконую дівчат, що капустяний салат обов’язково потрібно пом’яти, бо інакше він схожий на рубані дрова. Щоб приготувати смачну їжу, варто постійно розмовляти з нею, приговорювати. Ось дивіться, свіжесеньке гарне м’ясце, біла цибулька, зі спецій – часничок натуральний, додаєш це все у котлетки… пальчики оближеш! Я, до речі, хліба туди не клав.

Користуючись нагодою, журналісти допитували директора «МТВЕ» не тільки про секрети приготування страв, а й про основ­ні професійні обов’язки комунальників, зокрема, чому не засипано після ремонту траси яму на вул.Космонавтів, чому в одному з під’їздів будинку №13 на вул.Данила Галицького досі немає тепла і т.д.

Без відриву від кулінарного виробництва ГОРДІЙЧУК з’ясував обставини випадку на вул.Космонавтів. Виявляється, розкопу не засипали, тому що побачили ще одну трубу, котра може ось-ось прорватися. Є нагальніші аварійні ситуації, тому до заміни цієї труби поки що не приступили, але місце розкопу огородили. Виправили ситуацію і в будинку на Данила Галицького.

– Хочу, щоб усі знали, що ми здатні і труби полагодити, і тепло подати, і обід приготувати! – зазначив Валерій Григорович, знімаючи пробу обіду від шефа. До речі, дуже смачного обіду.