П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ЖИТТЄВИЙ БАГАЖ ВАГОЮ В 100 РОКІВ

В гостях у Ма¬рії ЄСИПОВОЇПройти за життя і війну, і голод, і сталінські репресії не кожному чоловіку під силу, а жінці й поготів. Однак саме таким нелегким багажем наповнений життєвий досвід двох ювілярок – Ма¬рії ЄСИПОВОЇ та Галини ГОДЗІНСЬКОЇ, котрі 12 жов¬тня відсвяткували 100-річчя.

Привітати уродженку с.Колибаївка Галину Михайлівну прийшло майже все село. Адже жінка весь вік віддала своїй малій батьківщині. Переживши в рідному селі війну, Галина Годзінська пішла працювати прибиральницею до місцевої школи. Завдяки її нелегкій праці, в семирічці було не лише чисто, а й тепло та затишно. Адже заготівля дров та вугілля також лягла на її тендітні плечі. Галина ГОДЗІНСЬКАОднак роботи на¬ша ювілярка не боялася ніколи: «Робити, робити, багато робити. А як без цього?! Хіба можна в житті щось мати та чогось досягнути, коли ти в руках жодного дня навіть сапи чи лопати не тримав?» – дивується Галина Михайлівна.

Дякували іменинниці за її працю та самовідданість у сільському Будинку культури святковим концертом, квітами, щирими привітаннями та Грамотою від Президента.

Святковим цей день був і для кам’янчанки Марії Дмитрівни Єсипової, яка народилась у Новосибірській області. Під час війни працювала на заводі в Сибіру. В Україну переїхала 1945 р. Працювала директором житлово-експлуатаційної контори, а пізніше – касиром. Привітати її цього дня прибули близькі, рідні та місцева влада.