Четвер, 25 Квітня 2024 р.

ЩЕ ОДНА СОТНЯ НА РАХУНКУ РАЙОНУ

Катерина ЯБЛОНСЬКАВ Оленівці відгуляли сторічний ювілей.

12 серпня лави старожилів Кам’янець-Подільського району поповнила Катерина ЯБЛОНСЬКА. Святкували в не зовсім тісному родинному колі –

з чотирма внуками, сімома правнуками, трьома праправнуками та іншими родичами й сусідами. Не вистачало лише дітей – двоє синів і дочки, котрих, на жаль, немає в живих. Уже сорок років велика родина у добрі та злагоді живе під одним дахом, допомагають і підтримують одне одного, ділять навпіл радощі та незгоди. За святковим столом жінка ділилася яскравими спогадами про своє багате на різні події життя.

– У 14 років я вже працювала на пана, обробляла городи, доглядала за господарством. Там і познайомилася з майбутнім чоловіком, – розповідає Катерина Захарівна. – Згодом влаштувалася кухарем у місцевому колгоспі, а він – головним бухгалтером. І хоч різниця у віці між нами була 11 років, ми ніколи не сварилися. Якби не воєнні рани, то й досі жили б вкупі, але з 1965 року я – вдова.

Долучилися до привітань і заступник голови РДА Віталій ДУБИЦЬКИЙ, секретар Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Андрій ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ і настоятель місцевої церкви отець Петро. Від представників влади іменинниця отримала Почесну грамоту від Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, вітання від голови обласної адміністрації Василя ЯДУХИ, голови районної державної адміністрації Михайла ЖЕЛІЗНИКА, подарунки та квіти.