П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Жовтня 2014

ВІОЛОНЧЕЛЬНА ПЕРЛИНА ЕЛЕОНОРИ ПАРОНЯН

Розкішні червоні доріжки, бордо витонченої сукні у відблисках свічок й мажорні арії Генделя і Баха на біс – 4 жовтня в затишному залі НІАЗу все нагадувало про епоху бароко. Єдиним порухом смичка в його атмосферу кам’янчан занурила неперевершена віолончелістка Елеонора Паронян.

Елеонора ПаронянЗа підтримки Інги Лютаревич і Клубу поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція» колишня солістка симфонічного оркестру Держтелерадіо Вірменії презентувала кам’янчанам віолончельну музику епохи бароко.

У своєму сольному концерті випускниця Єреванської консерваторії ім.Комітаса, музикант оркестру Вірменського театру опери й балету, дипломантка міжнародного конкурсу камерної музики у Будапешті, а нині – викладач школи мистецтв НВК №9 майстерно відіграла два відділення. Під акомпанемент фортепіано Анжеліки Тернової місцевих поціновувачів класики віолончелістка вразила бездоганним виконанням норовливого «Capriccio» Йозефа Гайдна, ніжним «Менуетом» Георга Телемана, «Сонатою» в 4-х частинах Бенедетто Марчелло та неймовірно чуттєвим «Largetto» Георга Генделя.

Непередбачуваним фінальним акордом вечора стало проникливе оперне сопрано Олени Лютаревич. В унісон з віолончеллю Елеонори Паронян вона закривала концерт арією Амелії з опери Джузеппе Верді «Бал-маскарад». Втім відпускати музикантів глядачі не хотіли, й віолончель Елеонори Арутюнівни майстерно зіграла ще декілька творів на біс.

Але мотиви світової музичної класики в Кам’янці не стихають. 9 листопада Клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція» запрошує на концерт музики бароко у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла. Сольним концертом оперного співу кам’янчан невдовзі порадує і Олена Лютаревич, яка розділить сцену із солістом Національної опери України Сергієм Скочелясом. Уже готуються сестри Лютаревич і до свого фестивалю оперної та симфонічної музики, який у Кам’янці сподіваються провести у липні.