Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
20 Лютого 2015

БОРОТЬБУ ЗА ГІДНІСТЬ ВІДІГРАЛИ НА СЦЕНІ

«Україно, великомучинице, зоре наших нещасть!» – саме такими словами з поеми Ліни Костенко «Берестечко» вражали актори театру-студії «На Зарванській» Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв (керівник Інна Семенків) під час поетичної вистави «Я придумаю світ», присвяченої Героям Майдану.

БОРОТЬБУ ЗА ГІДНІСТЬ ВІДІГРАЛИ НА СЦЕНІІсторія про життя і боротьбу, про радість і нещадну смерть, про розчарування та надію вражала відтворенням сцен Революції гідності. У постановці автори об’єднали твори Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Оксани Забужко, Олени Теліги та інших. Під супровід композицій «Пікардійської терції» емоційно до мурашок на шкірі актори-студенти розповідали про долю України від минулого і до сьогодення. На сцені будували барикади, котили шини, боролись і любили.

– Ця вистава була створена відразу після подій на Майдані, тому й має саме такий характер, – розповідає Інна Семенків. – Ми тричі ставили її в себе в коледжі й нарешті вирішили показати широкому загалу. Боялися, чи прийдуть глядачі. Але тішить, що людям таки цікаве те, що ми зробили. Вистава хоч і студентська, проте порушує надзвичайно важливу тему.

Під час вистави відбувся й Ярмарок милосердя. Волонтери за три дні вистави зібрали понад 6 тис.грн., які передадуть військовим на схід України.

Тетяна ХОПТЯР.