Четвер, 18 Квітня 2024 р.
27 Лютого 2015

МИСТЕЦЬКІ КВАРТИРНИКИ ЗНОВУ В ТРЕНДІ

МИСТЕЦЬКІ КВАРТИРНИКИ ЗНОВУ В ТРЕНДІВідроджувати старий формат мистецьких тусівок із новим культурним наповненням взявся творець фестивалю «Республіка» Андрій Зоін. Разом із командою однодумців він створив у Кам’янці альтернативний майданчик для мистецьких подій, що отримав назву «Культурний клуб». Нове місце для комунікації музикантів, фотографів, художників і літераторів тримають у секреті, адже потрапити на квартирник можна виключно за запрошенням або рекомендацією людини, яка вже входить до клубу.

– Нам у Кам’янці завжди не вистачало якогось культурного простору, де можна було б побачити цікавих людей, поспілкуватися з ними, послухати музику, – розповідає Андрій Зоін. – У кожному місті згадані заклади є.

В кожному, крім нашого. Тож, оскільки відкрити таке місце поки не можемо, пригадали досвід проведення квартирників. Це старий формат, у його основі лежить акустичний

концерт у квартирі, котрий можуть відвідати 40-50 людей. Крім музичних виступів, у «Культурному клубі» ми робитимемо виставки фоторобіт, картин, презентації книг.

Також серед наших завдань – об’єднання цікавої та прогресивної молоді, яку не приваблюють бари і дискотеки, а цікавить спілкування, обговорення культурних подій у місті, країні. Тобто, це ще й такий собі комунікативний майданчик, на якому можуть зародитися цікаві й потрібні місту проекти.

8 лютого в кам’янецькому «Культурному клубі» провели першу акцію – концерт інді-поп-виконавиці з Чернівців DaKooka, який відвідали 50 людей. Це поки що максимум, який може собі дозволити площа альтернативного музичного майданчика. Наступний захід тут відбудеться вже 2 березня. На квартирник із акустичним концертом приїде лідер рок-гуртів ТОЛ і ПНД Василь Прозоров, який презентуватиме свою авторську програму «Дім».

Клуб діє у форматі попереднього фінансування мистецьких подій, тож квитки на захід можна замовити за телефоном:

067-288-74-40 (Оксана). Крім того, слідкувати або потрапити на події «Культурного клубу» можливо, додавшись до його спільнот у соціальних мережах «Фейсбук» або «ВКонтакті».