П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Лютого 2015

РЕКВІЄМ У ПАМ’ЯТЬ, КОНЦЕРТ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

Незабутнім музичним реквіємом у пам’ять про полеглих Героїв України вшанували День Героїв Небесної сотні найкращі хорові колективи нашого міста. 22 лютого десятки потужних голосів і слів молитви піднімалися над склепіннями Кафедрального костелу св. апостолів Петра і Павла, де з ініціативи Клубу поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція» відбувся благодійний концерт «Пам’яті Небесної сотні».

РЕКВІЄМ У ПАМ’ЯТЬ, КОНЦЕРТ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГОПід акомпанемент органу, музикою якого зачаровувала Олена Алексійчук, у переповненій глядачами катедрі виконували духовні композиції світових класиків і патріотичні твори українських композиторів. Мелодійні шедеври Генделя, Баха, Лисенка і Вербицького цього дня звучали неперевершеними голосами хору «Благовіст» УГКЦ під керівництвом Зиновія Яропуда, жіночого вокального ансамблю «Пастораль», який очолює Ольга Пастух, і академічної хорової капели «Гомін», якою керує Ольга Боднар. Канонічними текстами за Героїв України молилися дітки хорової капели «Журавлик» (керівник Іван Нетеча) та неперевершеного хору хлопчиків «Калинове гроно» (керівник Наталія Купінська). У реквіємі Джузеппе Верді чуттєві голоси «Калинового грона» злилися з тонким сопрано солісток Олени Лютаревич і Оксани Томків.

Подякувати виконавцям за чуттєвий концерт глядачі змогли своїми благодійними пожертвами на лікування поранених у зоні АТО солдатів. На допомогу бійцям музиканти зібрали 4800 грн.