Четвер, 25 Квітня 2024 р.
13 Березня 2015

ВШАНУВАЛИ ШЕВЧЕНКА ЙОГО Ж ПОЕЗІЯМИ

Зі словами невмирущих поезій на вустах кам’янчани відзначили 201-шу річницю з дня народження Великого Кобзаря. 9 березня біля погруддя Тараса Шевченка, що неподалік від МБК, знову було людно. Тут читали його вірші, співали пісні й клали до ніг великого Українця квіти.

Фото Петра ІгнатьєваПредставники міської влади народного Пророка вшанували мітингом, що відбувся на площі біля монумента Шевченкові. Розпочався захід із хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих на сході військовослужбовців.

– Тарас Шевченко був простим сином селянина, а став Пророком слова. Його «вражою злою кров’ю волю окропіте» сьогодні символічне для України, але, на жаль, проливається кров і синів нашої держави. Та віримо, що перемога буде за нами, – такими словами до присутніх звернувся заступник міського голови Василь Сукач.

Квіти до пам’ятника Шевченку цього дня поклали й активісти кам’янецької «Просвіти», що носить ім’я Великого Кобзаря. Біля погруддя вони читали рядки шевченкових поезій і співали пісні на його відомі твори.

В оригінальний спосіб день народження Тараса Григоровича вшанувала кам’янецька молодь. Зокрема, місцевий осередок ВГО «Сокіл» приєднався до флешмобу «ShevchenkoPoetryChallenge». Молоді активісти прийняли естафету молоді декількох обласних центрів України і приєдналися до зйомок загальноукраїнського відео на вірш Шевченка «Холодний Яр». Відзнявши раптівку на фоні кам’янецької фортеці, студенти прагнули довести українцям, що Кобзар – це їхня Біблія, джерело життєвих порад і високохудожній артефакт української нації.