Субота, 20 Квітня 2024 р.
10 Квітня 2015

«ШКІЛЬНИЙ ВАЛЬС» КОРОНУВАВ ПЕРЕМОЖЦІВ

Олександр Соломко і Анна НикитенкоВіденський, сучасний, весняний, сонячний, морський – у стількох різноманітних та оригінальних жанрах побачили найтрадиційніший бальний танець гості міжшкільного конкурсу «Шкільний вальс – 2015». 8 квітня його учасники вальсували білосніжною підлогою банкетного залу «Версаль», що вп’яте прийняв масштабний і яскравий бал старшокласників загальноосвітніх шкіл, НВК і ліцеїв міста.

Цьогоріч загальноміське свято краси і грації, що проводиться під патронатом міського голови Михайла Сімашкевича, зібрало на танцювальному майданчику 16 бальних колективів. Розкидаючи залом трояндові пелюстки, влаштовуючи оригінальні перфоманси і навіть виїжджаючи на танцпол на велосипеді, свій власний шкільний вальс у «Версалі» демонстрували танцювальні колективи «Тріумф» (СЗОШ №1), «Ліберті» (НВК №3), «Камелія» (СЗОШ №5), «Енергія» та «Скай» (ЗОШ №7), «Аджанта» (НВК №8), «Гармонія» (НВК №9), «Алтея» (ЗОШ №10), «Акварель» (ЗОШ №12), «Експромт» (НВК №13), «Шарм» і «Успіх» (НВК №14), «Аеліта» (ЗОШ №15), «Зорецвіт» (ЗОШ №16), «Сяйво» (міський ліцей), «Мрія» (ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою).

Майстерність конкурсантів оцінювало журі, до складу якого увійшли начальник управління освіти і науки Світлана Старченко, депутат міськради Євген Ободовський, викладач коледжу культури і мистецтв Ірина Літинська, суддя спілки громадських організацій спортивного танцю України Майя Савчук, викладач хореографії НВК №9 Олександр Каспрук, кандидат у майстри спорту зі спортивно-бальних танців Олександра Заєць.

Змагалися учасники в трьох конкурсних категоріях: танцювальна пара, велика і мала групи. Втім визначитися з переможцями суддям змагань було непросто, тож відзначити нагородами вирішили кожного учасника міжшкільного конкурсу. А от переможні дипломи в номінації «Велика група» дісталися танцювальному колективу ЗОШ №10 «Алтея» і танцівникам з ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Мрія». Перше місце в категорії «Мала група» розділили «Гармонія» (НВК №9) і «Сяйво» (міський ліцей).

За титул короля і королеви «Шкільного вальсу – 2015» у конкурсі змагалися чотири пари танцівників. Незважаючи на те, що отримати титул можна тільки один раз, поборотися за нього вирішили й переможці минулого року Катерина Юр’єва і Ярослав Савчук з колективу «Успіх». Саме цей дует зрештою і завоював гран-прі конкурсу. Втім, поступившись правилам «Шкільного балу», свої титули вони передали парі одинадцятикласників із НВК №9 Анні Никитенко і Олександрові Соломку, яких готувала хореограф Катерина Мельник.

Як суддів, так і глядачів школярі підкорили своїм романтичним ретро-вальсом «Мы эхо». Хоч професійно хореографією пара наразі не займається, має танцювальне минуле. Втім пов’язувати з танцями майбутнє король і королева шкільного балу не планують. Саша мріє стати травматологом, а Аня вирішила вступати на факультет журналістики.