П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Квітня 2015

НЕЗВИЧАЙНЕ МИСТЕЦТВО БЛАГОДІЙНОСТІ

Вишивати без голки і ниток, писати картини вовною та виготовляти вітражі на скляних чашках, завдяки благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка, за два дні навчилися більше як сотня школярів інтернатних закладів Кам’янця.

НЕЗВИЧАЙНЕ МИСТЕЦТВО БЛАГОДІЙНОСТІ18 квітня в школі-інтернаті «Славутинка» відбулися три незвичні творчі майстер-класи. Неперевершену техніку живопису вовною дітям демонструвала майстер декоративно-прикладного мистецтва Лариса Клепас. А Уляна Бугерчук, студентка К-ПНУ ім.Івана Огієнка, привідкрила завісу у світ вітражного мистецтва. Як за півтори години без голки та ниток вишити рушничок, учням показала знана майстриня декоративно-прикладного мистецтва Ірина Кляпетура, яка навчала діток техніці вибійки.

Враховуючи неочікувано велику кількість охочих взяти участь у майстер-класах (на зустріч із майстрами прийшли 60 вихованців «Славутинки»), художникам активно допомагали волонтери благодійного фонду: Анастасія Венгрен, Ольга, Ангеліна і Вікторія Мельник, Юлія Кошель, Анастасія Скоробагатова, а також студентки національного університету Анастасія Маковецька, Анна Осадча, Галина Гулай, Альона Нестерук, Ольга Гонтар, Світлана Знайда та Віра Сірега.

Наступного дня такі ж майстер-класи відбулися в НВК із центром реабілітації для слабозорих дітей, де свою фантазію та творчість проявили 50 учнів школи. Кожна дитина отримала змогу не лише поспостерігати за творцями майстерного хенд-мейду, але власноруч виготовити виріб і подарувати його рідним. Адже, завдяки БФ «МіСт» ім.Михайла Савенка, було придбано всі необхідні інструменти і матеріали.

Ідейним натхненником і організатором благодійних мистецьких уроків став президент фонду Сергій Ісаєнко. Торік під гаслом «У Бога немає рук, окрім твоїх!» він започаткував творчі зустрічі з професійними майстрами в інтернатних закладах Хмельниччини й продовжує дарувати дітям можливість творити шедеври власними руками.