П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Травня 2015

ТАНЦЮВАЛИ, СПІВАЛИ, ІМЕНИНИ ГУЛЯЛИ

Сумним День народження було би без гучних музик і колоритних танців. Тож на святі Кам’янця не бракувало ні того, ні іншого. Сцена на площі Польський ринок до пізнього вечора рясніла яскравими номерами танцювальних колективів і запальними хітами у виконанні місцевих співаків.

ТАНЦЮВАЛИ, СПІВАЛИ, ІМЕНИНИ ГУЛЯЛИКольорами яскравих образів і танцювальних па свято міста розмалювали колективи загальноосвітніх навчальних закладів. Двогодинне шоу подарували учасники зразкового ансамблю танцю «Апельсин» під керівництвом Алли Пащенко. До Дня народження міста танцівники підготували ювілейний концерт до 25-річчя колективу.

Лунала музика й поза межами високої сцени. Драйвові ритми на духових та ударних на вуличках, площах і галявинах Старого міста дарували вуличні музиканти. Неймовірний заряд позитиву і насолоди всім, хто натрапляв на хлопців з інструментами, дали гурт «United Brass Band» із Рівного та студенти місцевого коледжу культури і мистецтв. Вуличні розваги на святі міста забезпечили й учасники фестивалю з брейк-дансу «Animal funk». Енергійні джеми, ритмічні біти і трюки на танцполі посеред алеї Лебединого озера примушували бадьоро пританцьовувати всіх випадкових перехожих.

ТАНЦЮВАЛИ, СПІВАЛИ, ІМЕНИНИ ГУЛЯЛИТим часом на сцені поблизу Ратуші мелодії естрадних хітів звучали у виконанні солістки театру пісні «Любава» і переможниці проекту «Голос Кам’янця» Діани Молчанкіної. Естафету пісенного марафону в дівчини перехопили учасники гурту «Музичний стандарт». У компанії дуету гумористів «The Підкова», що двічі перемагали у шоу «Розсміши коміка», співаки виконали популярні українські хіти у власному аранжуванні. Патріотичний концерт став другою частиною проекту «Пісні Майдану», ініціатором якого виступив депутат міськради Валерій Слободян. Концертну програму до Дня міста досвідчені музиканти вирішили присвятити воїнам у зоні АТО. Адже саме завдяки їхньому героїзму небо рідного Кам’янця знову прикрасили не лише зорі, але й кольори неймовірних повітряних куль.

На традиційний «Кубок Поділля», що проводився 15-17 травня, до нашого міста цьогоріч «прилетіли» аж 15 екіпажів. Літали кулі й удень, і назустріч сонцю. «Дивись, яке гарне місто, тут наче на курорті, – почулося з натовпу, що в п’ятницю ввечері прямував до Вірменського ринку. «Ні, тут крутіше. На морі такого не побачиш», – відповів чоловік, коли, звернувши за ріг, родина побачила посеред площі неповторне світіння повітряних куль… Незважаючи на пізню годину, навіть о десятій вечора тут було багато дітей і натовпи туристів – всі чекали, коли яскраві аеростати засяють. Дух від вогняного шоу повітряних куль перехоплювало навіть звиклим до їхніх польотів кам’янчанам.

У суботу видовищні зльоти повітряних куль зібрали на оглядовому майданчику сотні глядачів. Не менше уваги привертали монгольф’єри, що пролітали над будинками кожного із мікрорайонів міста й безстрашно підкорювали смотрицький каньйон, пропливаючи під мостом «Стрімка лань». Найкращими у змаганнях повітроплавної фієсти стали львівські пілоти Анатолій Копча та Микола Рубель.

Яна ІЛЬЧИШЕНА, 

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.