Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Червня 2015

НАЙКРАЩІ КНИГИ – ДІТЯМ

День захисту дітей обласний благодійний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка відзначив новою доброчинною справою. Напередодні свята до вихованців інтернатних і освітніх закладів Хмельниччини його президент Сергій Ісаєнко завітав із чималим подарунком. Близько тисячі дитячих і художніх книг, збірок поезії, навчальної літератури, пізнавальних атласів загальною вартістю 20 000 грн. благодійники привезли багатьом інтернатним та освітнім закладам Хмельниччини.

Зліва направо - волонтер фонду Олена Кошель, Сергій Ісаєнко, волонтер фонду Ольга Мельник, завідувач ДНЗ №17 «Світлячок» Наталія Лозінська із вихованцями садочка– Захист прав дітей для нас – це не якась дата в календарі чи гарні слова, це насамперед наші щоденні справи, спрямовані на покращення умов життя та навчання дітей в інтернатних закладах – розвиток їхніх спортивних і творчих здібностей, постійна підтримка мрій і сподівань, – каже Сергій Ісаєнко. – І єдина найкраща оцінка для нас знаходиться не в кабінетах держустанов, а у щирих, сповнених радістю дитячих очах. Усі книги, які ми подарували, видані виключно українською мовою. Частину доповнюють диски із народними піснями, вправами, роз’ясненнями теоретичного матеріалу, тому навчатися з ними діткам буде вдвічі цікавіше.

Такий подарунок навчальним закладам області «МіСт» зробив завдяки підтримці Міжнародного благодійного фонду Катерини Ющенко «Україна-3000» та нещодавній участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015», звідки фонд повернувся з дипломами у декількох номінаціях.

Вихованці школи-інтернату «Славутинка»Інтернатні заклади Кам’янця свої пакунки з літературою отримали першими. Як завжди, вони були передані до бібліотек кам’янецьких ДНЗ №17«Світлячок», школи-інтернату «Славутинка», НВК з центром реабілітації слабозорих дітей, багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру та військового ліцею.

Вихованцям військового ліцею до цікавих книг благодійники додали ще й корисні для їхнього здоров’я чотири спортивні стінки. Ще один тренажер фонд подарував команді мотоболістів «Поділля», яких постійно підтримує «МіСт».