Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Червня 2015

ОПЕРА В МІНІАТЮРІ – ФЕСТИВАЛЬ У МАСШТАБІ

ОПЕРА В МІНІАТЮРІ - ФЕСТИВАЛЬ У МАСШТАБІУже 3 липня Кам’янець порине в оксамит витонченого вокалу і неперевершеної інструментальної музики першого фестивалю оперного мистецтва і класичної музики «Опера в мініатюрі». Гостей він дивуватиме добірною порцією музичних концертів за участю лауреатів міжнародних і всеукраїнських конкурсів, голосами дитячої опери та масштабною оперою просто неба в супроводі симфонічного оркестру. Насичена програма заходів фестивалю, який за підтримки міської влади організовує Клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція» (засновники Інга й Олена Лютаревич), триватиме до 11 липня.

Відкриватимуть фестиваль постановкою опери Джакомо Пуччіні «Тоска», що 3 липня розгорне сцену на схилах Вірменського бастіону. В супроводі симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії, яким диригуватиме Тарас Мартиник, драматичну історію кохання співачки Флорії Тоски і художника Каварадоссі тут відтворять тенор з Італії Емануеле Сервідіо, грузинський баритон Отар Накашідзе, тенор Львівської опери Олег Лановий, бас-баритон із Польщі Войцех Елбановський та власниця неперевершеного сопрано кам’янчанка Олена Лютаревич.

Наступного дня естафету досвідчених солістів перехоплять діти, а місто вперше побачить видовищну дитячу оперу Миколи Лисенка «Коза-Дереза» у виконанні учнів міської дитячої хорової школи.

Поціновувачів інструментальної музики потішить звуками бандури, гітари і фортепіано виконання лауреатів міжнародних і всеукраїнських музичних конкурсів. Серед них – спеціально запрошений на фестиваль соліст Тернопільської філармонії Олег Кирилюк. Чимало талановитих виконавців до Кам’янця приїдуть на Відкритий міжнародний конкурс вокалістів «Impreza», фінал якого відбудеться 10 липня в «Гала-Готелі».

Закриватимуть фестиваль грандіозним гала-концертом зірок фестивалю у сквері «Гунські криниці». На сцені, що розташується в самому центрі водойми, разом із оперними співаками і музикантами фестивалю перед кам’янчанами виступить симфонічний оркестр Хмельницької філармонії, яким диригуватиме її очільник Олександр Драган. Вечір проводитимуть безкоштовно, втім упродовж концерту збиратимуть благодійні кошти на проект майбутнього оперного театру в Кам’янці.

Тож сміливо розписуйте мистецькі плани на тиждень вперед і поспішайте замовити квитки за номером: 067-940-91-93.