П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Липня 2015

ТВОРЯТЬ НАЙМОЛОДШІ

ТВОРЯТЬ НАЙМОЛОДШІМісцеві митці активно залучають до творчості наймолодших кам’янчан і роблять це дуже активно та цілеспрямовано. 26 червня у ДНЗ №17 «Світлячок» відбулися паралельно аж три майстер-класи.

Із відкритими ротами дітлахи дивилися, як дві майстрині Анастасії – Венгрен і Скоробагатова – здавалося б, просто клеїли папірці та квіточки, а виходили у них справжні шедеври. Малюки дізналися, що ця техніка має дуже складну і загадкову назву – декупаж. А Уляна Бугерчук, студентка К-ПНУ ім.Івана Огієнка, познайомила з іще однією технікою – вітражем. Відома художниця, майстер декоративно-прикладного мистецтва Ірина Кляпетура продемонструвала, як за півтори години без голки і ниток можна вишити рушничок.

Повчитися у таких іменитих кам’янчанок прийшли аж 30 вихованців «Світлячка». Діти не лише спостерігали за роботою митців, але, за їхніми рекомендаціями, створювали власні шедеври. Без уваги не залишився жоден учасник майстер-класу, адже художникам допомагали волонтери благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка – студентки національного університету Анна Осадча, Галина Гулай, Катерина Волкович, Світлана Мельник. Завдяки саме цьому фонду було придбано всі необхідні інструменти і матеріали.

Ідейним натхненником та організатором таких благодійних мистецьких уроків є президент фонду «МіСт» Сергій Ісаєнко. Торік під гаслом «У Бога немає рук, окрім твоїх!» (див. «Подолянин» від 12 вересня 2014 р.) він започаткував і продовжує проводити зустрічі дітей Хмельниччини із людьми мистецтва. За словами Сергія Миколайовича, такі творчі мандрівки продовжаться.

Благородні прагнення благодійників не залишились непоміченими і керівництвом області. Згідно з рішенням колегії облдержадміністрації, засновник фонду «МіСт» Дмитро САВЕНКО 1 липня був нагороджений відзнакою ОДА «За заслуги перед Хмельниччиною».

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».