П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Липня 2015

НАДРУКУВАВСЯ В «ПОДОЛЯНИНІ» – СІВ ЗА ГРАТИ

НАДРУКУВАВСЯ В «ПОДОЛЯНИНІ» - СІВ ЗА ГРАТИТриста годин виправних робіт за вірші на підтримку Революції Гідності та українського патріотизму отримав поет із російського селища Кроми Орловської області Олександр Бившев.

За палкі рядки, які в розпал протистоянь на Майдані друкував і «Подолянин», поета з українським корінням визнали винним в екстремізмі та розпалюванні національної ворожнечі. Крім того, рішенням районного суду вчителеві німецької мови заборонили викладати в школі протягом двох років.

Після анексії Криму Олександр Бившев написав вірш «Українським патріотам», де різко закликав українців протистояти окупації. Над цими рядками поета-інакодумця навіть провели лінгвістичну експертизу, у висновках якої було вказано, що вірші письменника «розпалюють ненависть і ворожнечу до росіян». Утім Бившев винним себе не визнає і буде оскаржувати рішення в судах вищої інстанції та Європейському суді з прав людини.

А от від своїх віршів бунтівник не відмовляється і каже, що й тепер не шкодує про написане. «Я только убедился, что я был прав, ведь основная ко мне претензия – это поддержка Украины», – каже новітній російський дисидент.