Четвер, 28 Березня 2024 р.
31 Липня 2015

ЧЕКАЄМО НА ТУРЕЦЬКИХ СТРІЛЬЦІВ

ЧЕКАЄМО НА ТУРЕЦЬКИХ СТРІЛЬЦІВЕх, були би вони Амурами, місто б огорнула любов! Упродовж трьох днів, 24-26 липня, в нашій Старій фортеці тривав турнір зі стрільби із традиційного лука «Кам’яна стріла».

Організатори планували цьогорічний (уже шостий) турнір провести у вигляді фестивалю. Та обставини не сприяли. Кам’янець сумував за загиблим воїном Аднан МігельАТО Миколою Гордійчуком, тож музичну частину заходу скасували. Втім встановлений біля Ратуші невеличкий лучний тир закликав усіх туристів і кам’янчан не лише випробувати власну влучність, а й відвідати турнір у фортеці.

Взяти участь у змаганнях зголосилися

23 лучники, серед яких і четверо кам’янчан. Проте наші хлопці більше переймалися організаційними моментами, тож боротьбу за призові місця не вели. Особливістю цих змагань стали оригінальні мішені та доволі значні відстані стрільби в деяких вправах. Переміг у турнірі Вадим Каліберденко із Запоріжжя.

Серед учасників виділявся й іноземець – Аднан Мігель із Туреччини. Він має власний лучний клуб у Стамбулі, де працює тренером. За фахом – історик, тож Кам’янець, який він відвідав уже вдруге, не може його не цікавити. Ми попросили Аднана порівняти «Кам’яну стрілу» зі схожими турнірами в Туреччині.

– Найголовніше – щирість і дружба, які у вас панують. Для мене це важливіше за інші моменти, – зазначив він. – У порівнянні, турецькі турніри масовіші. Якщо у вас змагаються декілька десятків учасників, то у Туреччині – 400-ЧЕКАЄМО НА ТУРЕЦЬКИХ СТРІЛЬЦІВ500. У нас лучна справа популярна, тому ми легко знаходимо спонсорів. Це допомагає організовувати культурні програми під час турнірів.

Та хочу підтримувати українських колег. Наступного року на «Кам’яній стрілі» буде більше турецьких лучників, я приїду зі своїми вихованцями.

Тож майстерня «Кам’янецька зброярня» має можливість і надалі розвивати лучний турнір, щоб із часом таки зробити із нього ще одну родзинку нашого міста.