Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2015

ІМ’Я ГЕРОЯ ЗАКАРБУВАЛИ НА ГРАНІТІ

Не стримуючи сліз і горя від втрати, з квітами і спогадами про свого Героя в с.Ріпинці вшанували пам’ять 23-річного В’ячеслава Завальнюка. Напередодні Дня Незалежності України, за яку в зоні АТО загинув молодий боєць 128 гірсько-піхотної бригади, його ім’я увіковічили на граніті пам’ятного знаку.

ІМ’Я ГЕРОЯ ЗАКАРБУВАЛИ НА ГРАНІТІ21 серпня меморіал у центрі села урочисто відкрили маленькі племінники В’ячеслава: Назар, Владислав і Артем.

Разом із рідними, однокласниками, вчителями, сусідами й односельчанами квіти до пам’ятного знаку Героєві цього дня поклали голова РДА Василь Сукач, заступник голови райради Василь Бугерчук, помічник народного депутата Володимира Мельниченка Ірина Камінська, голова Орининської сільської ради Ірина Корженко, керівництво ГО «Кам’янець-Подільського об’єднання учасників АТО» Володимир Хмелюк і Павло Василенко.

Звістку про загибель сина Ольга Василівна і Віктор Михайлович Завальнюки отримали 28 жовтня 2014 р. Життя їхньої третьої, наймолодшої, дитини безжально відібрала куля снайпера. Під обстріл ворога В’ячеслав Завальнюк потрапив, їдучи на бойовому автомобілі на чергове бойове завдання поблизу Станиці Луганської.

Коли на Кам’янеччині розпочалася мобілізація, В’ячеслав був чи не єдиним у селі, хто не боявся й не шукав шляхів, аби ухилитися від виконання військового обов’язку. У вересні 2014 р. в складі 128 бригади він потрапив до зони АТО. Час від часу звістками від бійця із найгарячіших точок були лише короткі смс зі словами: «В мене все добре».

– Людині, яка народилася 1990 року, потрібно було створювати сім’ю, виховувати дітей, навчатися і працювати на благо родини, району, – зазначив під час урочистостей Василь Сукач. – Але Господь дав йому інший шлях – захищати нашу державу. Час мине – і в нас залишиться тільки пам’ять, тому надзвичайно важливо, аби ми завжди згадували імена Героїв.