П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Грудня 2015

ВИШУКАНІ «МИКОЛАЙЧИКИ» «СЕКВЕНЦІЇ»

Червоний хідник, строгі костюми й вечірні сукні, численні ряди пишно вбраних стільців і, звісно ж, неперевершений вокал і майстерно зіграні шедеври світової класики.

ВИШУКАНІ «МИКОЛАЙЧИКИ» «СЕКВЕНЦІЇ»Атмосфера справжнього оперного театру

19 грудня панувала у невеличкому залі Галереї мистецтв. На шляху до мрії відкрити власну оперу в Кам’янці сестри Інга та Олена Лютаревич вдало відтворюють її навіть на невеличких концертних майданчиках. Черговий тому доказ – святковий концерт, присвячений другій річниці Клубу поціновувачів оперного мистецтва та класичної музики «Секвенція».

Незважаючи на зовсім юний вік, список музичних досягнень у «Секвенції» назбирався завидний. Благодійні та сольні концерти, творчі вечори, музичні заходи і потужний фестиваль «Опера в мініатюрі» за участі зірок світової оперної сцени – за два роки вишуканих заходів кам’янчанам не бракувало. Чимало приємних сюрпризів музиканти підготували й на закриття сезону в День святого Миколая. Як спеціальні гості, до святкового вечора приєдналися оперний співак із польського міста Влоцлав Анджей Михайловський і солісти Тернопільської обласної філармонії – баритон Володимир Шагай і піаніст Олег Кирилюк.

Розпочали концерт хвилиною мовчання, котрою вшанували полеглих в АТО українських воїнів. Продовжили – зворушливою й неперевершеною програмою музичних і вокальних номерів дипломантів та лауреатів міжнародних і всеукраїнських конкурсів. Дуетом віолончелі та фортепіано перед глядацьким залом дебютували вихованці дитячої оперної студії сестер Лютаревич Марта Мінео і Володимир Слободян. Їхню різдвяну музичну композицію згодом доповнила польська колядка у виконанні хору хлопчиків і юнаків «Калинове гроно» (керівник Наталія Купінська). До речі, її переклад українською, що прозвучав на концерті, здійснила журналіст газети «Подолянин» Наталія Ярова.

Не менш тонко і душевно тут звучала й спадщина музичних класиків. Мелодія Клода Дебюссі у виконанні віолончелістки Елеонори Паронян, прелюдія Сергія Рахманінова від талановитого піаніста Олега Кирилюка, а також віртуозна гра бандуриста Ярослава Алексійчука, акордеоніста Івана Кравченка і гітариста Любомира Колбасова вправно натягували душевні струни присутніх у залі глядачів. Не менше вражали й високі ноти оперних партій у виконанні вокалістів Олени Прядко, Оксани Томків і співзасновниці «Секвенції» Олени Лютаревич.

Не обійшлося свято і без подарунків. «Миколайчиками» і теплими побажаннями «Секвенцію» не обділили ні учасники святкового концерту, ні гості вечора. Цьогоріч він не лише яскраво закрив плідний музичний сезон, але й точно надихнув поціновувачів класики на нові творчі проекти в новому мистецькому році.