П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Березня 2016

РОЯЛЬ ЗАСПІВАВ ПО-НОВОМУ

Новим голосом – м’яким, чистим, благородним – зазвучав рояль у залі міської дитячої хорової школи під час концерту класичної музики, що відбувся 27 лютого.

РОЯЛЬ ЗАСПІВАВ ПО-НОВОМУВикладач школи і віртуозна піаністка Мирослава Слєсар сповна продемонструвала публіці можливості найкращого в місті концертного рояля «Estonia», що отримав давно необхідний капітальний ремонт із повною заміною молоточків і струн (власне, задля збирання коштів на цей ремонт і було влаштовано концерт).

Різні за настроєм, барвами й темпераментом фортепіанні твори Сезара Франка, Людвіга ван Бетховена, Фридеріка Шопена, Ференца Ліста були виконані однаково віртуозно, емоційно, пристрасно. «Перлинкою» в концертній програмі став творчий тандем Мирослави Слєсар і викладача школи Оксани Томків (сопрано), котра виконала арію Констанції з опери Моцарта «Викрадення з сералю». Особливо мелодійно зазвучав рояль у дуеті зі скрипкою Галини Шопи. Соната Людвіга ван Бетховена та концертний вальс сучасної композиторки Катерини Шатрової навіяли ліричний настрій напередодні перших днів весни.

Концерт відбувся на дуже високому виконавському рівні, і невеликий зал хорової школи заледве вмістив усіх охочих.