П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
1 Липня 2016

РІВНЯННЯ – НА ПАГАНІНІ!

Директор ДМШ ім.Т.Ганицького  Ганна Касапчук, Микола Нечитайло,  викладачі Галина Шопа, Вікторія Дворак

Прекрасним сольним концертом скрипкової музики віддячив рідній музичній школі ім.Т.Ганицького її випускник Микола Нечитайло. 24 червня в її ошатній залі зібралися викладачі й учні школи, друзі та родина талановитого скрипаля, серед яких і його дідусь – знаний у місті письменник, професор К-ПНУ ім.Івана Огієнка, частий дописувач нашої газети Віталій Нечитайло.

Це просто неймовірно, наскільки віртуозно, вдумливо та чуттєво зовсім ще юний скрипаль виконав твори відомих композиторів: Крейцера, Масне, Венявського, Сарасате, Ліста і, звісно ж, Паганіні, котрого Микола вважає взірцем для кожного скрипаля. А в ролі концертмейстера блискуче виступила директор музичної школи Ганна Касапчук.

Микола почав займатися на скрипці у 6-річному віці в міській дитячій хоровій школі. І хоча там скрипка була лише додатковим інструментом – після хорового співу, його викладач Галина Шопа невдовзі відзначила у хлопцеві значний потенціал. Тож із 5-го класу Микола перейшов до музичної школи ім.Т.Ганицького і цілком зосередився саме на скрипці. Не забарилися й перемоги в конкурсах. Зокрема, впродовж цього року Микола Нечитайло став лауреатом всеукраїнського конкурсу імені Ганицького, міжнародних конкурсів «Подільський водограй» у Вінниці, «Музичний феєрверк» у Кам’янці.

Викладачі школи пам’ятають настільки ж яскравого випускника-скрипаля Тараса Яропуда, котрий закінчив її 1995 р., а нині концертує по всьому світу разом із Національним камерним ансамблем «Київські солісти» та викладає скрипку в Національній музичній академії ім.П.І.Чайковського.

Микола Нечитайло нині готується до вступу до Чернівецького музучилища, тож щиро бажаємо йому успіху.