П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Липня 2016

МАСОВЕ Й КУЛЬТУРНЕ ДОЗВІЛЛЯ – НА РЕМОНТІ

МАСОВЕ Й КУЛЬТУРНЕ ДОЗВІЛЛЯ - НА РЕМОНТІ

Тривають роботи з реконструкції двох чи не основних місць дозвілля кам’янчан – міського парку та пошкодженого вогнем Будинку культури. Результати цих ремонтів журналістам показали представники міської влади під час виїзного комунального брифінгу 29 червня.

 

– Загальне відновлення міського парку розпочалося ще декілька років тому – із Алеї закоханих, Лебединого озера та оглядового майданчика біля альпін-парку. Сьогодні ж руки комунальників дійшли власне до самого парку Героїв Євромайдану.

– Якщо Алея закоханих виконана приблизно в тому стилі, в якому вона була в 60-70-х роках, то міський парк ми вирішили зробити із сучаснішим дизайном, – коментує міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Капітальний його ремонт буде виконано завдяки співфінансуванню приватного бізнесу та міської ради. Роботи виконуються почергово, бо повної суми, потрібної для реконструкції, поки що немає.

Зі слів заступника міського голови Сергія БАБІЯ, саме цього року в міського парку ювілей – 130 років. Востаннє капремонт тут проводили 50 років тому.

– За дорученням Михайла Сімашкевича 2012 року департамент ЖКГ замовив проект реконструк-ції паркової зони відпочинку. За символічну суму його виготовив кам’янецький проектний інститут «Проект-Менас», а до розробки дизайну долучилася харківська група фахівців. Проект розрахований на 5 етапів, у рамках яких уже зроблена алея, що веде від парку до Лебединого озера (вартість 190 тис.грн.). Наразі завершуємо будівництво вхідної арки, облаштовуємо підпірний кам’яний паркан з обидвох сторін, тут буде встелена кольорова плитка. Цей етап коштує 330 тисяч гривень, які міська рада вже виділила.

Зі слів чиновників, новий дизайн парку передбачає також клумбу, невеликий майданчик біля сцени та модернізований фонтан. Планують тут замінити електричні світлові опори, влаштувати алею з локальними відпочинковими зонами та дитячі ігрові атракціони. Зрозуміло, що це потребує чималих коштів, тому наразі узгоджується участь у проекті приватного бізнесу.

 

– Понад 12 млн.грн. буде витрачено на реконструкцію МБК, який постраждав від пожежі. Ремонтні роботи на цьому об’єкті виконує підприємство «Будмонтажсервіс» (директор Олександр ЗАЄЦЬ).

– Своїми силами Будинок культури відремонтував декілька кабінетів на другому поверсі. Проте вогонь знищив і зал, і сцену. Крім того, ремонту потребує і фасад, – каже мер. – Торік ми виділили 1 мільйон 785 тисяч гривень, цьогоріч – 400 тисяч. Також 4 мільйони нам дала обласна рада із фонду регіонального розвитку. Крім того, шість із половиною мільйонів буде залучено з Держбюджету за клопотанням народного депутата Володимира Мельниченка.

У Будинку культури до кінця року планують зробити сучасну сцену, відремонтувати дах, підлогу, коридори, туалети, придбати крісла для глядацького залу та встановити новий трансформатор. Проект реконструкції передбачає і фасадні роботи.