П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Липня 2016

ПРИЙДЕ СВІТАНОК – І МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Гала-концертом у сквері «Гунські криниці» 23 липня завершився 8-денний музичний марафон фестивалю оперного мистецтва «Опера в мініатюрі», організований Клубом поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція». Над плесом водойми весь вечір лунали звуки класичної музики та молоді голоси лауреатів ІІ Міжнародного вокального конкурсу «Імпреза», що відбувся у рамках фестивалю.

Катерина Миколайко. Концерт «Мій рідний краю»

Відкрив вечір муніципальний камерний оркестр «Елегія» із м.Нововолинськ під керівництвом Миколи Романчука. Цей оркестр надовго запам’ятається кам’янчанам завдяки вечору популярної класики на терасі готелю «7 Днів», що відбувся 21 липня. Саме завдяки їм ми дізналися, що й друкарська машинка в умілих руках може стати гарним музичним інструментом.

Той, хто завітав 22 липня у дворик НІАЗу «Кам’янець» на концерт «Мій рідний краю», мали нагоду почути у виконанні «Елегії» пісні волинського композитора Юрія Савраюка. А в гала-концерті гості з Волині виконали цілу низку відомих творів Моцарта, Вівальді, Крейцлера, Штрауса, Бізе й Мирослава Скорика. До слова, маленьке містечко Нововолинськ має аж два муніципальні оркестри – крім «Елегії», це ще й естрадно-духовий оркестр. Обидва колективи активно концертують в Україні та за кордоном, й обома ними особисто опікується тамтешній міський голова, що є великим шанувальником мистецтва. Гарний приклад для Кам’янця!

Як почесна гостя, завітала до Кам’янця переможниця торішнього вокального конкурсу «Імпреза» Катерина Миколайко з м.Дніпро, котра блискуче виконала арію Джоконди з опери Понк’єллі.

Під час гала-концерту відбулося нагородження лауреатів ІІ Міжнародного вокального конкурсу «Імпреза». Другу – найвищу цього року – сходинку по-братськи розділили студент Львівської національної музичної академії ім.Миколи Лисен-ка Святослав Винник і випускниця Київського національного університету культури і мистецтв Ірина Разін-Кравченко. Володаркою ІІІ премії стала студентка Національної музичної академії ім.Петра Чайковського Ірина Ушаньова. Лауреати потішили присутніх виконанням відомих арій, демонструючи яскраві вокальні дані, артистизм і високу виконавську майстерність, ще більше вдосконалену на майстер-класах із бельканто.Наостанку зірки цього фестивалю кам’янчанка Олена Лютаревич та італійський тенор Емануеле Сервідіо емоційно заспівали арії з опери Пуччіні «Турандот», які через негоду не вдалося виконати у вечір відкриття фестивалю. «Прийде світанок – і я переможу!» – ця символічна фраза з арії Калафа знову, як і першого вечора, мажорним акордом завершила і сам концерт, і цьогорічний фестиваль «Опера в мініатюрі».