Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Серпня 2016

АМЕРИКАНЦІ, ЯКІ СТАЛИ ЗНАМЕНИТИМИ ЗАВДЯКИ «ФОРТЕЦІ»

рок-гурт «Kutless»Вони круті, шалені, драйвові та всесвітньо відомі. Американський рок-гурт «Kutless» доводить, що християнська музика теж може бути популярною і набу-вати різних форм. Більше як три мільйони проданих альбомів по всьому світу – додаткове підтвердження. «Kutless» уже розпочав свій український концертний тур 11-ма містами, зокре-ма відвідав Київ та Одесу. А 11 серпня гурт виступить і в Кам’янці-Подільському. Грандіозний концерт розпочнеться з 18.00 на майдані Польський ринок, вхід вільний. 

А щоб ближче познайомити читачів із «Kutless», «Подолянин» взяв ексклюзивне інтерв’ю із лідером і солістом гурту Джоном Майклом Самралом.

– Джоне, як почалася історія Вашого гурту?

– «Kutless» заснований 1999 року, але фактична його діяльність розпочалася 2001-го, коли ми підписали контракт із компанією «Tooth & Nail Records», що розташовується у Сіетлі. Це відбулося після того, як 11 вересня нас помітив один з їхніх агентів. Той день був переповнений різними емоціями, оскільки саме тоді сталася жахлива для нашої нації трагедія (терористичний акт на Всесвітній торговий центр і Пентагон. – Прим. авт.), вся країна переживала жалобу за загиблими в Нью-Йорку та Вашингтоні. Ми впевнені, що це для нас стало знаком.

– Завдяки чому «Kutless» здобув знаменитість?

– Я б сказав, що нашою піснею-проривом стала композиція «Strong Tower» (перекладається у значенні – «Фортеця». – Прим. авт.), хоча вона і ввійшла уже до третього альбому. Ми й до того були досить успішним колективом, але ця пісня змінила нашу кар’єру і утвердила нас як виконавців християнської музики.

– Яка, на Вашу думку, головна різниця між звичайним і християнським рок-гуртом?

– Напевно, ця різниця полягає у відмінності змісту текстів пісень. Я вважаю, що християни не повинні відчувати жодних обмежень у створенні жанру музики, до якого вони прихильні. Для Бога не може бути образливих звуків.

Та ми прагнемо грати для неоднорідної аудиторії. Я справді відчуваю, що наша музика має позитивний вплив на життя людей різних світоглядів і дає їм надію.

– Торік Ви вже проводили тур Україною. Чим запам’яталася наша країна?

– Україна стала одним із найбільш вражаючих місць, які ми відвідали. Відчули об’єднання наших сердець і сердець українців. Також відчули бажання продовжити здійснення нашої справи у вашій країні. Куди б ми не пішли, де б не були, нас зустрічали як братів.

– Джоне, що Вам відомо про Кам’янець-Подільський, де відбудеться концерт?

– Я небагато знаю про історію Кам’янця-Подільського, однак, знайшовши в Інтернеті фото, подумав: «Вау! Це місто надзвичайно гарне!». Щиро кажучи, я з нетерпінням чекаю можливості відвідати ваше місто та донести кам’янчанам наше послання!

Переклад Ольги ГАРЯЧОЇ.