Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Вересня 2016

ОСІНЬ ПРОСИТЬ НЕ СУМУВАТИ

На кам’янчан і гостей міста найближчим часом очікує низка фестивалів і цікавих заходів.

МУЗИКА ДЛЯ ПЕРЕХОЖИХ

Уперше в Кам’янці-Подільському відбудеться Фестиваль вуличної музики.

24-25 вересня, з 15.00 до 19.00, музичні твори лунатимуть на 6 творчих майданчиках поблизу таких закладів: кав’ярня «На Зарванській», арт-кафе «Ратуша», піцерія «МакСмак», готель «7 Днів», стейк-хаус «Лондон», кав’ярня «Кава від поліцмейстера» (при поганій погоді заходи відбудуться в приміщенні). Виступатимуть кам’янецькі колективи з коледжу культури і мистецтв, дитячої музичної школи, дитячої школи мистецтв, НВК №9, оркестр сопілкарів «Фольклор» (УТОС) та учасники проекту «Фонтан-фест».

Місцеві артисти впродовж двох днів мінятимуться локаціями.

ГОНКИ ПО ПРОСПЕКТУ

25 вересня на пр.Грушевського, від вул.Північна до вул.Черняховського, з 11.00 до 15.00, відбудуться змагання з драг-рейсингу (автогонки).

Реєстрація учасників з 9.00 до 10.30 на АЗС «ОККО» або завчасно за номером: 098-32-822-86.

ФОРТЕЦЯ У ХVІІ СТОЛІТТІ

Міжнародний військово-історичний фестиваль «Schola militaria» знову нагадає про масштаби військової реконструкції, якими наше місто славилося декілька років тому.

30 вересня – 2 жовтня Старий замок повернеться в першу половину XVII ст. Учасники відтворюватимуть будні прикордонного укріпленого пункту, а саме – військовий попис, під час якого перед очі старости збирались усі військові підрозділи, що були йому підвладні. Протягом кількох днів проводився огляд бойового стану частин, їхнє навчання та доукомплектування.

Окремо в планах організаторів (К-ПДІМЗ) є намір провести змагання серед учасників груп історичної реконструкції з «бойової» підготовки та лучні змагання серед реконструкторів XVII ст.

Учасниками фестивалю стануть майже 150 поціновувачів живої історії. Це група «Подільська піша рота» (Кам’янець-Подільський), курінь Печерської сотні козаків реєстрових (Київ, Львів), надворна рота мушкетерів Виговського (Київ, Одеса), Polish Regiment (Польща), Houwalduv regiment (Чехія). Крім того, кожен охочий зможе відчути себе в ролі вояка XVII ст., адже в Старому замку і біля Ратуші працюватиме мобілізаційна команда.

Програма заходів у наступному номері «Подолянина».

ШАЛЕНІ МОТОЦИКЛІСТИ

1-2 жовтня на мотодромі біля Колибаївки відбудеться відкритий Кубок області з мотокросу.

Попри обласний статус змагань, учасники приїдуть із багатьох великих міст (у тому числі з Києва, Львова, Чернівців, Вінниці тощо). Змагатимуться в класах: аматори, ветерани, МХ2, Open, жінки та діти на квадроциклах. 1 жовтня, з 14.00 до 18.00, відбудуться тренувальні заїзди, 2 жовтня, з 10.00 – офіційний початок змагань.

МУЗИКА, ПИВО ТА КУЛІ

8-9 жовтня в Кам’янці відбудуться відразу дві значні події: фестиваль «Октоберфест. Знову в небо» та фінал Кубка України з повітроплавання «Золота Омега».

До нас приїдуть повітроплавці з різних куточків України та з-за кордону. На майдані Польський ринок підготується насичена музична програма. Відвідувачам пропонуватимуть не тільки пиво, але й спортивні забави, як-от армрестлінг, перетягування канату тощо.

Детальніше про ці заходи в наступних номерах газети.