Середа, 24 Квітня 2024 р.
30 Вересня 2016

ЗАВ’ЯЗАНІ ОЧІ ТА ВІДКРИТІ СЕРЦЯ

ІІ Всеукраїнський культурний форум «Кам’яний острів» 22-24 вересня подарував кам’янчанам чимало заходів на різний смак.

«Міфи і творива»

Особливу увагу привернув виступ одеського «Театру вух», адже для Кам’янця це новинка. Всім відвідувачам перед входом до залу (НІАЗ «Кам’янець») зав’язали очі та провели до сидінь. Публіка слухала діалоги, монологи та поезію, не бачачи, як виглядають автори і концентруючись лише на самих творах. Лише по закінченні виступів дозволили зняти пов’язки і довідатися, хто ж їх вражав і веселив.

У тому ж приміщенні відкрилася виставка живописних робіт київської художниці Ангеліни Ісаханової «Міфи і творива» (на фото). Картини вражають гармонійними барвами та своєрідною технікою. Виставка триватиме до 6 жовтня, а сама художниця за три дні форуму створила декілька кам’янецьких пейзажів, які виставлятимуться восени вже у столиці.

Завдяки концерту органної музики Марії Дубік у Кафедральному костелі, вдалося зібрати 1600 грн. для реставрації органу. Звісно, реставрація потребує значно більшої суми, але громадська ініціатива привертає увагу до проблеми, адже наш орган – один із найкращих в Україні.

Запам’ятався форум і багатьма мистецькими зустрічами та цікавими лекціями. Про одну із них читайте на стор. 3ТБ.

– Ми прагнули створити великий майданчик для діалогу представників сфери науки, літератури та мистецтва, – розповідає організатор Ольга Комарова. – Запросили до участі людей, здобутки яких добре відомі в Україні та за кордоном. Водночас «Кам’яний острів» покликаний дати можливість кам’янчанам і гостям міста потрапити на заходи безкоштовно.

Хочу подякувати колегам Ользі Зьомко та Вікторії Крижанівській, котрі допомагали нам із Тетяною Сметанюк в організації. Вже майже складена програма на майбутній форум, адже чимало гостей хочуть знову завітати до Міста Сонця.