Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2016

НА СЦЕНІ – МУЗИКА З РЕКЛАМИ

Новий сезон класичної музики в Кам’янці розпочав 7 жовтня академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії.

Цього разу увазі кам’янецьких меломанів запропонували такі всесвітньо відомі твори, як увертюра до опери Джоаккіно Россіні «Вільгельм Телль» і симфонічна сюїта Миколи Римського-Корсакова «Шахерезада». Ці мелодії насправді в усіх на слуху, а деякі фрагменти навіть використовуються в рекламі та рингтонах, просто не всі ми знаємо їхнє походження.

Сам концерт мав назву «Swiss meetings» – «Швейцарські зустрічі», адже орудував оркестром гість із Швейцарії – диригент Марко Мюллер. Його доволі стримана манера диригування не завадила музиці прозвучати соковито й доволі емоційно. Приємно, що й кам’янчани не проігнорували цієї зустрічі – зал РЦКМ «Розмай» був майже заповнений.

Насправді концертні програми симфонічного оркестру обласної філармонії завжди цікаві та різноманітні й не обмежуються лише класикою, виконавський рівень дуже достойний, а ціни на квитки – доступні навіть для пенсіонерів. Тож стежте за анонсами і не позбавляйте себе задоволення послухати гарну музику в живому виконанні.